V/d Vaart 'helemaal wild' van Malen: 'Gaat een van de beste ter wereld worden'
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 19:04 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 19:11

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond lovende woorden gesproken over de ontwikkeling van Donyell Malen. De spits van Borussia Dortmund, die voor het Champions League-duel tegen Ajax voor even terugkeert in Nederland, is volgens de oud-middenvelder in potentie 'een van de beste spitsen ter wereld'. Van der Vaart ziet het als een gouden zet van Malen om zijn carrière voort te zetten bij Dortmund, iets wat hij Donny van de Beek ook had gegund.

Malen kent tot dusver een wisselvallig seizoen bij Dortmund, maar heeft zich de laatste weken verzekerd van een basisplek. "In het begin ging het moeizaam, daarom speelde hij ook niet altijd", vertelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar ik denk dat hij nu zijn draai wel heeft gevonden en vergis je niet, Malen is ongelooflijk snel en wendbaar. In potentie gaat het een van de beste spitsen ter wereld worden, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat hij alles heeft. Het enige kritiekpunt is dat hij soms een kans mist, die Haaland wel zou maken."

Meer: Malen en Haaland frustreren Weghorst; Flekken van enorme afstand geklopt

Volgens Van der Vaart is het een gouden greep geweest van Malen om de stap van PSV naar Dortmund te maken. De spits wacht in Duitsland echter nog altijd op zijn eerste treffer in de Bundesliga. In de Champions League scoorde hij al wel, in de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal (1-0). "Dortmund is de beste stap die hij heeft kunnen zetten", aldus de analist. "Dat had ik Donny van de Beek ook zo gegund. Dortmund is top, maar niet de absolute top. Hier vandaan kan je naar een club als Real Madrid of Barcelona. Malen ben ik helemaal wild van."

Ook Erling Braut Haaland kan rekenen op lovende woorden van Van der Vaart. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel mee vond vallen tijdens de eerste keren dat ik hem zag", geeft Van der Vaart toe. "Maar ik ben hem gaan volgen en het is waanzinnig om naar te kijken. Virgil van Dijk lijkt zelfs klein bij hem. Het is ongelooflijk, een oermens. In de zestien is hij zó dodelijk. Als je zo snel en sterk bent en je zit in een flow, dan lukt natuurlijk ook alles. Volgens mij is er ook maar één manier om hem af te stoppen en dat is een doodschop geven. Sommige spelers zijn niet te verdedigen. "

 
Champions League
 
Borussia Dortmund
 
Ajax
 
Donyell Malen
 
Rafael van der Vaart

>
UEFA Champions League
Ajax
4
0
Borussia Dortmund
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 21:00
Poll
Wat wordt het resultaat bij Ajax - Borussia Dortmund?
Winst Ajax
Gelijkspel
Winst Borussia Dortmund
Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Chelsea toonde belangstelling, maar AZ hield me aan mijn contract'
2
   
23:43
23:43
Almere City zet hoog in voor opvolger van Gertjan Verbeek
10
   
23:36
23:36
Voetbalpraat verbijsterd: 'Hij zei dat zijn ploeg 6de kon worden in Eredivisie'
12
   
22:41
22:41
Hilarische penalty symboliseert uiterst moeizame zege van Juventus
12
   
22:24
22:24
Tien man Newcastle weten bijna, maar nog steeds niet wat winnen is
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties