Malen en Rose verschijnen bijna sprakeloos voor camera: 'Das war scheisse'
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 23:57 • Mart van MourikLaatste update: 06:45

Donyell Malen is diep teleurgesteld na de pijnlijke nederlaag in de Champions League. Op bezoek bij Ajax keek Borussia Dortmund halverwege al aan tegen een 2-0 achterstand, die na rust nog verder opliep: 4-0. De aanvaller van die Borussen kan in gesprek met RTL7 de vinger niet op de zere plek leggen, maar erkent dat de Amsterdammers 'een goede wedstrijd' speelden. Ook BVB-trainer Marco Rose had slechts korte antwoorden paraat. "Das war scheisse", aldus de oefenmeester.

"Dramatische avond", reageert Malen desgevraagd kort samenvattend. "Het is een avond waar we niet trots op zijn, maar ik denk dat Ajax verdiend heeft gewonnen. Het was niet goed van onze kant. Ik denk dat zij een goede wedstrijd speelden, maar ik denk dat wij bepaalde dingen lieten liggen en gewoon niet in de wedstrijd zaten. Hoe dat komt? Dat is lastig te zeggen direct na de wedstrijd. Ik denk dat zij gewoon met de juiste intensiteit speelden en wij hadden daar weinig tegenin te brengen." Malen kon niet imponeren en werd in de 53ste minuut naar de kant gehaald ten faveure van Thorgan Hazard. "Waarom? Ik werd er gewoon uitgehaald. Snel vergeten en we gaan voor revanche in Duitsland", besluit de zichtbaar aangeslagen Malen.

Het artikel gaat verder onder de video
Blind blinkt uit tegen Dortmund: 'Dit is een stukje erkenning'
Meer videos

"We begonnen nog wel aardig", concludeert Rose kort na afloop. "Maar dan komen we op achterstand en wordt het ook snel 2-0. Ajax kreeg nog veel meer kansen. In de rust dachten we dat er misschien nog wel wat mogelijk was. Maar dan wordt het 3-0. Ajax speelde met zoveel plezier. Er hing voor hen ook een fantastische sfeer in het stadion. Bij ons werden de benen steeds zwaarder en uiteindelijk wordt het dan 4-0."

"We wisten dat Ajax goed is", vervolgt de trainer van Dortmund. "Maar ze zijn écht goed. We hebben wel een paar kansen gehad. Maar hun doelman was ook erg goed. Ajax combineerde zo goed en legde zoveel agressie in de duels. We moeten hier snel van leren, want over twee weken spelen we weer tegen elkaar. Maar dan in ons stadion", aldus Rose.

 
Champions League
 
Ajax
 
Borussia Dortmund
 
Donyell Malen
 
Marco Rose

>
UEFA Champions League
Borussia Dortmund
1
3
Ajax
Woensdag, 3 november 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
11:38
11:38
Marciano Vink: 'Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax'
5
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - Ajax
5
   
11:04
11:04
Ajax reist zonder Sébastien Haller en Antony af naar Het Kasteel
58
   
10:42
10:42
Marciano Vink: 'Onbegrijpelijk dat hij nog bij de selectie van Ajax zit'
33
   
10:16
10:16
De onderschatte kant van Frenkie gevangen in één beeld: 'Echt buitengewoon!'
68
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties