Ajax wacht enorme premie bij goed resultaat tegen Borussia Dortmund
Woensdag, 3 november 2021 om 09:57 • Yanick VosLaatste update: 10:06

Met negen punten uit drie wedstrijden staat Ajax er uitstekend voor in de groepsfase van de Champions League. Met drie overwinningen op rij rinkelt ook de kassa in Amsterdam. Een zege in het miljardenbal is namelijk goed voor een premie van 2,8 miljoen euro vanuit de UEFA, waardoor Ajax in de groepsfase al 8,4 miljoen euro bij elkaar heeft gespeeld. Grotere bedragen lonken bij een goed resultaat vanavond op bezoek bij Borussia Dortmund.

Met de kwalificatie voor de groepsfase was Ajax al verzekerd van ongeveer 45 miljoen euro aan inkomsten. Alle deelnemers ontvingen een namelijk startpremie van 15,64 miljoen euro. Door inkomsten uit de coëfficiëntenranking en marketingpool kwam daar nog eens 25 miljoen euro bovenop. De Telegraaf berekende eerder dat drie uitverkochte thuiswedstrijden Ajax nog eens vier miljoen euro extra oplevert. Met nog drie groepswedstrijden te gaan is voor Ajax 8,4 miljoen euro te verdienen als het alle duels wint. Een gelijkspel levert in de groepsfase 930.000 euro op.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag kritisch na monsterzege Ajax: 'Niet teveel vertrouwen krijgen'
Meer videos

Meer: Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’ | Is Ajax straks dief van eigen portemonnee? ‘Ze tekenen dan toch niet bij’

De teller van Ajax staat op dit moment op ruim vijftig miljoen euro aan inkomsten. Door overwinningen op Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) en Borussia Dortmund (4-0) heeft Ajax een goede kans op het bereiken van de achtste finales. Wanneer de ploeg van Erik ten Hag daarin slaagt, ontvangt het een premie van 9,6 miljoen euro. Als Ajax zich vanavond plaatst voor de achtste finales, loopt de teller op richting de 65 miljoen euro. De club mag ook nog rekenen op een vooralsnog onbekend bedrag uit de marketpool.

Naar mate het toernooi vordert zijn er voor de koploper van de Eredivisie nog grotere bedragen te verdienen. Een plek in de kwartfinale is namelijk goed voor nog eens 10,6 miljoen euro, terwijl de halvefinalisten 12,5 miljoen euro ontvangen. Voor de twee finalisten ligt 15,5 miljoen euro klaar en de winnaar van de Champions League ontvangt een bonus van 20 miljoen euro.

 
Champions League
 
Ajax
 
Borussia Dortmund
 
Erik ten Hag

>
UEFA Champions League
Ajax
4
0
Borussia Dortmund
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Chelsea toonde belangstelling, maar AZ hield me aan mijn contract'
2
   
23:43
23:43
Almere City zet hoog in voor opvolger van Gertjan Verbeek
8
   
23:36
23:36
Voetbalpraat verbijsterd: 'Hij zei dat zijn ploeg 6de kon worden in Eredivisie'
10
   
22:41
22:41
Hilarische penalty symboliseert uiterst moeizame zege van Juventus
12
   
22:24
22:24
Tien man Newcastle weten bijna, maar nog steeds niet wat winnen is
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties