63-jarige fan van City loopt hersenschade op na aanval Club Brugge-fans
Vrijdag, 22 oktober 2021 om 18:27 • Laatste update: 18:30

De Belgische Manchester City-fan die dinsdag na de uitwedstrijd in de Champions League tegen Club Brugge werd aangevallen, heeft hersenschade opgelopen, zo meldt zijn zoon vrijdag op sociale media. De man werd ernstig toegetakeld en voor dood achtergelaten op een parkeerplaats langs de E40 in Drongen. Guido D. P. uit Ninove had samen met supportersclub Blue Moon Belgium het duel in het Jan Breydelstadion bijgewoond. De supporter vocht twee dagen voor zijn leven in het ziekenhuis, maar is inmiddels van de kunstmatige beademing af. Wel heeft hij hersenschade opgelopen.

Het slachtoffer reisde samen met twee vrienden per auto naar Brugge. "Terwijl wij al doorreden, stond mijn vader buiten nog te wachten op zijn twee vrienden", vertelde de zoon aan Het Laatste Nieuws. "Daar stapte een supporter van Club Brugge op hem af en trok zijn sjaal van rond zijn hals. Toen mijn vader zijn sjaal terug vroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd waarna de daders wegvluchtten en mijn vader voor dood achterlieten", aldus de zoon van het slachtoffer. De man werd in coma overgebracht naar het AZ Maria Middelares, waar hij van de kunstmatige beademing is afgehaald.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Guido D. P. bezoekt als trouwe fan vele wedstrijden van Manchester City. Samen met 233 Belgische Manchester City-supporters verheugde hij zich op het treffen met Club Brugge in het Jan Breydelstadion. Deze keer hoefde hij geen vlucht naar Engeland te boeken, maar kon hij zijn favoriete club dichtbij huis bezoeken. Via Blue Moon Belgium, een officiële supportersclub van the Citizens, waarvan zijn zoon Jurgen mede-voorzitter is, was hij aan tickets voor het Champions League-duel gekomen.

"Mijn vader werd laf aangevallen omwille van zijn City sjaal bij een tussenstop in Drongen. We hopen dat de daders gevonden én bestraft worden", schreef de zoon na de aanval op de Facebookpagina van de supportersvereniging. "We waren overal in Engeland en de rest van Europa, nooit agressie. We komen één keer in België en je wordt voor dood achtergelaten. Keep on fighting, daddy." Volgens Het Nieuwsblad zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen aangehouden, waarvan er twee nog altijd vastzitten. De zoon van het slachtoffer bedankt tot slot de fans van Club Brugge die een ambulance hebben gebeld en daarmee vermoedelijk het leven van zijn vader hebben gered.

 
Champions League
 
Manchester City
 
Club Brugge

>
UEFA Champions League
Club Brugge
1
5
Manchester City
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 18:45
Meer nieuws
   
14:14
14:14
Roy Kuijpers beleeft drie dagen na transfer droomdebuut in de Eredivisie
6
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Crystal Palace
6
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Go Ahead Eagles - FC Twente
12
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: AZ - Sparta Rotterdam
12
   
13:15
13:15
Wraakzuchtige Cristiano Ronaldo vraagt nummer en appt: 'Ik heb er 800, jij?'
31
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties