Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla

Red Bull Salzburg - VfL Wolfsburg 3-1
Van Bommel moest het in Oostenrijk stellen zonder Wout Weghorst. De spits, die in de Bundesliga zijn basisplaats is kwijtgeraakt, is besmet geraakt met het coronavirus en zit in verplichte thuisisolatie. Zijn plek in de punt van de aanval werd net als zaterdag ingenomen door Lukas Nmecha. Salzburg had niet lang nodig om de eerste dreun van de wedstrijd uit te delen. Al na drie minuten spelen lag de bal in het net, toen Kevin Mbabu verschrikkelijk in de fout ging en Karim Adeyemi binnendoor liet gaan. De aanvaller bleef oog in oog met Koen Casteels koel en schoot raak in de korte hoek.

Heel lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, daar Wolfsburg na een kwartier spelen de stand alweer gelijk trok. Uit een corner van Maximilian Arnold kopte Nmecha raak in de verre hoek: 1-1. Die tussenstand was op dat moment een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Beide ploegen wisten maar amper tot uitgespeelde kansen te komen, waarbij Salzburg de beste mogelijkheid kreeg om met een voorsprong de rust in te gaan. Een schot van Luka Sucic kon nog net met de voeten worden gekeerd door Casteels. Ook in het tweede bedrijf waren de momenten van opwinding bijna op één hand te tellen.

Nadat eerst nog een schot van Sucic kon worden geblokt door Jérôme Roussillon, was het na ruim een uur spelen wel raak. Opnieuw zag de defensie van Wolfsburg er niet sterk uit. Tussen een woud van verdedigers kreeg Noah Okafor de bal enigszins gelukkig voor de voeten om van dichtbij doeltreffend uit te halen: 2-1. Wolfsburg had via Renato Steffen wel de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de aanvaller kon zijn voet niet achter de bal krijgen bij een rebound. Niet veel later gooide de thuisploeg het duel in het slot. Weer was Okafor het eindstation en liet de Zwitser Casteels voor de derde keer kansloos: 3-1.

Lille OSC - Sevilla 0-0
De beste kansen in de eerste helft waren absoluut voor Sevilla. Rafa Mir kreeg de bal uit een doeltrap zomaar in de voeten geschoven, maar zag Lille-verdediger Tiago Djalo op de doellijn ingrijpen. Daarna werd een schot van Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos na een fraaie dribbel gepareerd door Ivo Grbic, die op slag van rust ook een redding in huis had op een kopbal van diezelfde Argentijn. Na rust was er weinig meer te beleven voor beide doelen. Sevilla kreeg geen penalty na een vermeende handsbal van Djalo en zag Ivan Rakitic een vrije trap in de slotfase in de muur knallen.