Van der Vaart: 'Marc Overmars gaat denk ik niet naar Newcastle'
Donderdag, 21 oktober 2021 om 09:50 • Jeroen van PoppelLaatste update: 09:55

Newcastle United hoopt Marc Overmars weg te kapen bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. De directeur voetbalzaken is in beeld om het aankoopbeleid uit te gaan zetten bij de Premier League-club, die onlangs in handen kwam van een steenrijk investeringsfonds uit Saoedi-Arabië. Overmars wil zelf niet reageren op de belangstelling.

De nieuwe eigenaren van Newcastle hebben torenhoge ambities en willen al in januari de transfermarkt op. Overmars is vanwege zijn uitstekende staat van dienst bij Ajax in beeld om dat project in het noordoosten van Engeland te gaan leiden. Newcastle besloot woensdag om Steve Bruce te ontslaan en is dus tegelijkertijd ook op zoek naar een nieuwe manager.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het is onbekend hoe Overmars zelf tegenover het mogelijke avontuur in Newcastle staat. De directeur, die al sinds 2013 de technische leiding heeft bij Ajax, werd eerder ook al gelinkt aan Barcelona, Arsenal en Manchester United. Ajax zal qua salaris niet kunnen wedijveren met de aanbieding die Newcastle zou kunnen doen. Uit de jaarcijfers van de Amsterdammers blijkt dat Overmars afgelopen seizoen bruto 696.000 euro overhield, waar ongeveer de helft vanaf gaat aan belastingen.

Overmars heeft als gezegd indruk gemaakt in de rest van Europa met fantastische verkoopcijfers. De oud-vleugelspits verkocht in acht jaar tijd voor meer dan 600 miljoen euro aan spelers, waarvan meer dan 360 miljoen euro de afgelopen drie seizoenen. Overmars zette de afgelopen jaren op aankoopgebied een koerswijzing bij Ajax in en haalde met Daley Blind en Dusan Tadic de nodige ervaring als aanvulling op de jonge spelersgroep binnen.

In de studio van RTL7 reageert Champions League-analist Dirk Kuyt woensdagavond niet verrast op de berichtgeving. "Newcastle United zijnde snap ik de interesse wel", geeft hij aan. "Als je ziet wat Marc Overmars voor Ajax gedaan heeft, met zijn aan- en verkoopbeleid, denk ik dat hij in zekere zin is uitgeleerd bij Ajax. Hij heeft het fantastisch gedaan. Ik denk niet dat er een betere persoon is voor die functie dan hij. De vraag is: gaat hij ook zoveel winst maken voor een club die juist veel miljoenen gaat spenden?"

Bij Ziggo Sport laat Rafael van der Vaart een ander geluid horen. De oud-middenvelder denkt niet dat Overmars weggaat bij Ajax. "Hij doet het zo goed dat iedereen hem wil hebben", weet Van der Vaart. "Wat ze jarenlang al doen, met Edwin van der Sar samen, vind ik geweldig. Het verbaast me niet. Misschien is het wel een leuke uitdaging bij Newcastle United, maar ik denk dat hij veel liever naar Arsenal gaat. Daar heeft hij meer een connectie mee, maar dit gaat hij denk ik niet doen."

 
Eredivisie
 
Premier League
 
Newcastle United
 
Ajax
 
Marc Overmars

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties