V/d Gijp giert om woorden Van Ginkel over Vinícius: 'Daar moest hij stoppen'
Vrijdag, 22 oktober 2021 om 08:23 • Mart van MourikLaatste update: 08:53

René van der Gijp heeft duidelijk laten blijken dat hij niet onder de indruk is van het spel van Carlos Vinícius. De Braziliaan kreeg bij PSV in het verloren Europa League-duel met AS Monaco (1-2) de voorkeur boven Eran Zahavi in de spitspositie, maar de beslissing van trainer Roger Schmidt leverde geen onverdeeld succes op. Tegelijkertijd velt ook Kenneth Perez op ESPN een zeer kritisch oordeel over het optreden van de spits.

Na afloop van de wedstrijd werd Marco van Ginkel voor de camera van Veronica gevraagd naar zijn oordeel over de samenwerking met Vinícius. "Nou ja, natuurlijk is het de eerste keer dat hij in de basis staat", begint de aanvoerder twijfelend. "Maar ik denk dat hij bij vlagen heel erg zijn best heeft gedaan... Sterk aan de bal. Het is een iets ander type dan Eran: hij is wat balvaster. Daar kun je af en toe wel meer gebruik van maken. Maar ik denk dat hij het prima deed", besloot Van Ginkel.

Het artikel gaat verder onder de video
Vitesse wint van Spurs: 'Coëfficiëntenpolonaise? De Eredivisie is heel sterk'
Meer videos

De woorden van de middenvelder van PSV over Vinícius leiden met name bij Van der Gijp tot veel hilariteit. "Het eerste wat hij zei vond ik echt het allerbest", begint de analyticus gniffelend. "Toen de vraag over die spits kwam vond ik het antwoord echt geweldig: 'Hij deed zijn best.' Dat vond ik wel heel erg goed, maar eigenlijk had hij het daarbij moeten laten. Alleen daarna ging hij ook nog roepen dat die spits goed speelde en dat hij af en toe en bal vasthield, maar toen werd het ongeloofwaardig", aldus een lachende Van der Gijp. "Dat was wel echt dodelijk ja", zo beoordeelt presentatrice Hélène Hendriks het antwoord van Van Ginkel.

Bij EPSN wordt er kritisch gekeken naar het aanvalsspel van PSV, dat met name na de wissels van Cody Gakpo en Noni Madueke veel moeite kreeg om een doorbraak te forceren. "Op een gegeven moment sta je met Bruma, Vinícius en Vertessen in de voorhoede", zegt Pierre van Hooijdonk, insinuerend dat die voorhoede niet goed genoeg is. Kenneth Perez weet wel waar het aan schort. "Met die drie mis jij wat overzicht?", reageert hij lachend en cynisch. "Stevie Wonder moest er nog bijkomen. Het zijn qua overzicht gewoon drie heel beperkte voetballers. Dat is wel lastig. Dan moet je echt hopen dat het een keer goed valt."

Volgens Van Hooijdonk is dat overigens niet onmogelijk. "Vertessen is een opportunist en vandaag zag je de kans die hij kreeg. Volgens mij trok Mwene de bal terug en kon Vertessen de bal met wat geluk bij zich houden en tot een afronding komen. Maar de manier waarop hij afwerkt... Het is altijd wild in zijn afwerking. Ik zie hem nooit met de binnenkant afronden, of de keeper de verkeerde kant op laten bewegen met een lichaamsschijnbeweging. Het is altijd maar op kracht. Met wat geluk schiet je ze dan in de kruising, maar met een beetje pech scoor je twee maanden niet."

 
UEFA Europa League
 
PSV
 
AS Monaco
 
Eran Zahavi
 
Marco van Ginkel

>
UEFA Europa League
PSV
1
2
AS Monaco
Donderdag, 21 oktober 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Chelsea toonde belangstelling, maar AZ hield me aan mijn contract'
2
   
23:43
23:43
Almere City zet hoog in voor opvolger van Gertjan Verbeek
10
   
23:36
23:36
Voetbalpraat verbijsterd: 'Hij zei dat zijn ploeg 6de kon worden in Eredivisie'
12
   
22:41
22:41
Hilarische penalty symboliseert uiterst moeizame zege van Juventus
12
   
22:24
22:24
Tien man Newcastle weten bijna, maar nog steeds niet wat winnen is
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties