Tuchel laat in opvallende verklaring weten waarom Hakim Ziyech niet speelt
Vrijdag, 22 oktober 2021 om 23:34 • Mart van MourikLaatste update: 23:34

Manager Thomas Tuchel heeft een update gegeven over de fitheid van Hakim Ziyech. Op de persconferentie daags voor het Premier League-duel met Norwich City geeft de coach van Chelsea antwoord op de vraag wat er met de creatieve middenvelder aan de hand is. "Er is iets, bewust of onbewust, dat hem beperkt in zijn beweeglijkheid op het veld", stelt Tuchel, die zich tevens uitspreekt over de ernst van de blessures van Romelu Lukaku en Timo Werner.

Ziyech maakte in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen een cruciale treffer in de strijd om de Europese Super Cup tegen Villarreal, dat na verlenging met 2-1 verslagen werd. In dat duel verliet de aanvallende middenvelder al na 42 speelminuten het veld met een schouderblessure, waarvan hij twee weken later weer herstelde. Toch lijkt het erop dat Ziyech zich 'nog niet honderd procent' voelt, geeft de oefenmeester te kennen tijdens het persmoment. Sinds zijn schouderblessure maakte de middenvelder speelminuten in slechts vijf wedstrijden en was hij tijdens afgelopen Premier League-duel met afwezig wegens ziekte. In de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF bleef Ziyech negentig minuten lang op de bank.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Hakim Ziyech: ‘Hij is altijd oprecht geweest en dat waardeer ik meer' | Tuchel niet blij na winnende treffer van Ziyech: ‘Dit was Chelsea niet’

"Wat er met hem aan de hand is?", reageert Tuchel op de persconferentie. "Aan het begin van het seizoen liet hij duidelijk zien waarom hij een plek op het veld verdiende. Maar sinds zijn opgelopen schouderblessure voelde ik dat het hem veel moeite kostte om zich terug te knokken in het team. Hoewel hij al hersteld is en hij geen pijn heeft, voelt het voor mij alsof hij, onbewust of onderbewust, niet vrijuit kan spelen. Er is iets dat hem beperkt in zijn vrijheid om vrijuit te bewegen, te versnellen en te temporiseren. Ik denk dat hij tijd nodig heeft om zich terug te knokken in het team. Dat is hoe het is. Tijdens zijn afwezigheid hebben zijn vervangers uitstekend gepresteerd. Maar hij is een van ons en we zullen het vertrouwen in hem en het geduld met hem nooit opgeven. Hij blijft een belangrijke speler", aldus de manager.

Ook kwam Tuchel met een update over de geblesseerd uitgevallen Lukaku en Werner. Beide spitsen verlieten in het gewonnen duel met Malmö (4-0) vroegtijdig het veld en zullen ook tegen Norwich City niet van de partij zijn, laat de oefenmeester weten. "Ze zijn niet inzetbaar voor de wedstrijd van morgen en spelen ook niet tegen Southampton. Het heeft verder geen zin om te speculeren over hoe lang ze wel of niet uitgeschakeld zullen zijn. Ze zijn wel beiden positief gestemd en ze maken zich niet te veel zorgen. De volgende twee duels zijn ze er zeker niet bij, en daarna zien we wel", aldus Tuchel.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Hakim Ziyech
 
Romelu Lukaku
 
Thomas Tuchel

>
Premier League
Chelsea
7
0
Norwich City
Zaterdag, 23 oktober 2021 om 13:30
Meer nieuws
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Feyenoord - Fortuna Sittard
1
   
15:38
15:38
Basiskracht Feyenoord zit niet bij wedstrijdselectie tegen Fortuna
5
   
14:53
14:53
Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay
88
   
14:31
14:31
Beelden stomverbaasde Thiago Messi gaan internet over: 'Waarom dan papa?'
32
   
14:14
14:14
Roy Kuijpers beleeft drie dagen na transfer droomdebuut in de Eredivisie
9
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties