Broer van Mario Götze weer uit ziekenhuis na grote schrik in Duitsland
Dinsdag, 26 oktober 2021 om 18:23 • Laatste update: 18:40

Felix Götze, de jongere broer van PSV'er Mario Götze, is uit het ziekenhuis ontslagen. De schrik was groot maandagavond toen hij in het ziekenhuis terecht kwam met een hoofdblessure. In augustus belandde Felix Götze al op de intensive care na een schedelbasisfractuur. De 23-jarige middenvelder van 1. FC Kaiserslautern werd maandagavond in het 3. Liga-duel met MSV Duisburg (1-1) per brancard naar het ziekenhuis vervoerd.

Götze kwam maandagavond ongelukkig in botsing met Duisburg-verdediger  Rolf Feltscher en bleef bewegingsloos liggen. Dat de situatie zorgwekkend was, was te zien aan de reactie van Duisburg-doelman Leo Weinkauf, die zich onmiddellijk naar Götze spoedde en paniekerig vroeg om de komst van de medische staf. De middenvelder werd vervolgens minutenlang op het veld behandeld. Aan het einde van de wedstrijd werd de broer van Mario Götze met een brancard van het veld gedragen. "Hij zit nu bij ons in de kleedkamer. Het is de tweede keer dat het gebeurt en dat is natuurlijk zorgelijk", zei trainer Marco Antwerpen tegen MagentaSport. "We hebben hem nodig, het is een geweldige jongen", stak doelman Matheo Raab zijn ploeggenoot vervolgens een hart onder de riem.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Stefan Rosskopf, de perswoordvoerder van Kaiserslautern, liet na het laatste fluitsignaal aan het Duitse persbureau weten dat Götze na de wedstrijd bij bewustzijn was en aanspreekbaar in de kleedkamer. De middenvelder werd voor nader onderzoek naar een ziekenhuis in Duisburg gebracht. Onderzoek na het nieuwe schrikmoment heeft nu uitgewezen dat er geen sprake is van nieuwe schade aan de schedel. "Iedereen schrok in het begin van zijn blessure en we zijn dan ook heel blij dat Felix nu al aan de beterende hand is. We wensen hem een goed herstel toe en uiteraard geven we hem alle tijd die hij nodig heeft", zegt directeur Thomas Hengen van FC Kaiserslautern..

Het is dus niet voor het eerst dat Götze een hoofdblessure opliep. In augustus kwam de middenvelder bij een kopduel in botsing met ploeggenoot Marvin Senger en liep hij een scheurtje in zijn schedel op. Hij lag destijds kortstondig op de intensive care. De Duitser miste door zijn blessure zes competitiewedstrijden en maakte eind september zijn rentree bij een 2-0 overwinning op VfL Osnabrück. Tegen Havelse (6-0 winst) en het tweede elftal van Freiburg (3-0 winst) kreeg de middenvelder een basisplaats, net als maandagavond tegen Duisburg.

 
1. Bundesliga
 
1. FC Kaiserslautern
 
Felix Götze

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties