'Selectie Barcelona is het beu en keert zich tegen Coutinho'
Dinsdag, 9 november 2021 om 13:02 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:57

Philippe Coutinho heeft afgelopen weekend een slechte beurt gemaakt. De Braziliaan werd tegen Celta de Vigo (3-3) door Sergi Barjuán gesommeerd om zich warm te lopen na de blessure van Ansu Fati, maar maakte dusdanig weinig aanstalten dat een deel van de spelersgroep zich inmiddels tegen hem heeft gekeerd. Volgens Esport3 hebben een aantal ervaren spelers genoeg van de houding van Coutinho, die ook tijdens trainingssessies te wensen overlaat.

Fati raakte op slag van rust geblesseerd aan zijn hamstring en keerde in de tweede helft niet meer terug. Coutinho stapte daarop als eerste uit de dug-out voor een warming-up en zou de eerste optie van Sergi zijn geweest om Fati te vervangen, maar moest toezien hoe na rust Álex Balde binnen de lijnen werd gebracht. Dat de interim-trainer van Barcelona niet Coutinho, maar Balde inbracht zou te maken hebben gehad met een gebrek aan motivatie bij Coutinho. Hij zou een 'luie' indruk hebben gemaakt tijdens zijn warming-up, zo klinkt het in de Spaanse media.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Noodlot slaat weer toe voor Samuel Umtiti: drie maanden aan de kant

De hoofdrolspeler zelf, die zich momenteel met de Braziliaanse nationale ploeg voorbereid op de WK-kwalificatieduels met Colombia en Argentinië, is zich van geen kwaad bewust. "Ik was zeer verrast toen ik het nieuws zag, want ik ben in mijn hele carrière nooit onprofessioneel geweest", aldus Coutinho. "Ze mogen het navragen bij de clubs waar ik heb gespeeld, ik ben altijd door iedereen gerespecteerd. Sinds ik fit ben, heb ik alleen geen serie van vier à vijf wedstrijden gehad die mijn beste niveau lieten zien."

TV3 meldde eerder op basis van journalisten die aanwezig waren in het Estadio Balaídos dat Coutinho in de tweede helft zou hebben geweigerd om in te vallen. "Ik heb daar niets van in de gaten gehad", zei Sergi tijdens de persconferentie na afloop toen hij gevraagd werd naar de houding van de middenvelder. "Ik was bezig met de wedstrijd, niet met de spelers die warmliepen. Ik heb geprobeerd om met iedereen een klik te hebben. Het mag duidelijk zijn dat dit met de spelers die niet spelen moeilijker gaat."

Coutinho bleef uiteindelijk voor de tweede keer op rij negentig minuten op de reservebank bij Barcelona. De in 2018 voor 138 miljoen euro van Liverpool overgenomen aanvallende middenvelder annex buitenspeler speelde dit seizoen tot dusver elf officiële wedstrijden, waarvan vier als basisspeler. Spaanse media bestempelen Coutinho als het voornaamste slachtoffer van het vertrek van Ronald Koeman en stellen dat Barcelona in de winterse transferperiode graag afscheid van hem wil nemen.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Celta de Vigo
 
Philippe Coutinho
 
Ronald Koeman

>
La Liga
Celta de Vigo
3
3
Barcelona
Zaterdag, 6 november 2021 om 16:15
Meer nieuws
   
00:15
00:15
'Het boeide me geen fuck om de bank warm te houden bij Barcelona'
11
   
23:40
23:40
Chatilla van Grinsven: 'Dit klinkt superhard voor Ihattaren, maar het is wel zo'
0
   
23:30
23:30
De dubieuze rol van Marc Overmars in 'de grote scam' van 125 miljoen dollar
0
   
23:00
23:00
Juventus pakt uit in Coppa Italia; Paulo Dybala juicht ditmaal wél
2
   
23:00
23:00
Waarom er juist veel overeenkomsten zijn tussen Ronaldo en Messi
175
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties