Solskjaer moet vrezen voor baan na nieuwe mokerslag; Van de Beek scoort

United had in de eerste helft werkelijk niets te vertellen tegen Watford en mocht blij zijn dat de thuisploeg zich inhield wat betreft de score. De ploeg van Claudio Ranieri kwam opvallend fris voor de dag en kreeg na tien minuten spelen een strafschop, nadat Scott McTominay een overtreding beging. Ismaïla Sarr kreeg het echter tot twee keer toe niet voor elkaar om De Gea te kloppen. De eerste poging, die in de rebound werd raakgeschoten door Kiko, moest worden overgenomen. Ook bij de tweede poging faalde Sarr. Het bleek uitstel van executie, daar Watford na een klein half uur spelen alsnog op voorsprong kwam.

Na goed voorbereidend werk aan de linkerkant van het veld van Emmanuel Dennis, was het een koud kunstje voor Joshua King om De Gea alsnog kansloos te laten van dichtbij: 1-0. United kwam er geen moment aan te pas en moest toezien hoe de score op slag van rust verdubbeld werd. Sarr controleerde een voorzet van Kiko en schoot ineens raak in de linkerhoek buiten bereik van De Gea: 2-0. Solskjaer besloot daarop in te grijpen en Van de Beek en Anthony Martial halverwege het duel binnen de lijnen te brengen. Het leidde tot een compleet ander spelbeeld na rust, met een hoofdrol voor Van de Beek.

De middenvelder stond amper vijf minuten binnen de lijnen toen hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Na een voorzet van Jadon Sancho kopte Cristiano Ronaldo de bal terug, waarna het voor Van de Beek eenvoudig was om de bal in het lege doel te koppen: 2-1. Vijf minuten later leek hij Ronaldo de gelijkmaker te bezorgen, maar de Portugese superster schoot oog in oog met Ben Foster op de schouder van de doelman. Toen United vervolgens met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor Maguire, leek het verzet van de bezoekers gebroken.

Watford was echter niet bij machte om het duel definitief in het slot te gooien, en liet de hoop op een resultaat voor United daarmee levend. Een treffer van Ronaldo op aangeven van Van de Beek werd afgekeurd wegens buitenspel en Bruno Fernandes schoot in kansrijke positie over vanaf de rand van het strafschopgebied. In de blessuretijd van het duel viel het doek alsnog voor United. Op aangeven van Dennis schoot João Pedro de bal in de korte hoek onder De Gea door: 3-1. Het slotakkoord kwam in de laatste minuut van de blessuretijd op naam van Dennis, die net als Pedro vanaf de rechterkant van de zestien raak schoot: 4-1.