Van Hooijdonk ziet Ten Hag 'een beetje onzin' verkopen in interview over Antony
Zondag, 21 november 2021 om 23:26 • Dominic Mostert

De analisten van Studio Voetbal hebben zondag genoten van het optreden van Antony tegen RKC Waalwijk. De aanvaller van Ajax was niet direct betrokken bij doelpunten tijdens de 0-5 overwinning, maar maakte wel indruk met zijn frivole acties aan de rechterflank. Ibrahim Afellay, Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart spreken zondagavond lovend over de snelheid en technische kwaliteiten van Antony.

"Ajax was weer als vanouds, het swingde aan alle kanten", opent Afellay in de uitzending. "RKC heeft ook geprobeerd met veel mensen te verdedigen, maar in deze vorm speelt Ajax iedereen aan gort. Antony was weer eens de man van de wedstrijd. De vastigheden aan de zijkanten - Blind met Tadic en Antony met Mazraoui - daar zit zoveel voetbal in. Daar geniet je van." Het wippertje waarmee Antony verdediger Luuk Wouters in de luren legde, wordt in het bijzonder uitgelicht.

Meer: ‘Ik heb hem nog nooit zo goed gezien als de laatste tijd bij Ajax’ | Schreuder sprak Antony vermanend toe in de rust: ‘Dat hoeft niet’

"Normaal gesproken kom je hiervoor naar het stadion, maar gelukkig wordt er nog voetbal op tv uitgezonden, zodat je hiervan kunt genieten. Dit soort spelers is een lust voor het oog", zegt Afellay bij het zien van de beelden. "De gekkigheid van het voetbal maakt hij functioneel", haakt Van Hooijdonk in. "Het is niet alleen maar een showmannetje." Rafael van der Vaart merkt op dat Antony 'verschrikkelijk snel' is op de eerste meters. "Als back word je daar gek van. Want die lob, dat kan helemaal niet eigenlijk."

Na afloop van de zege stelde trainer Erik ten Hag dat Antony vooruitgang heeft gevoekt. "Hij moet niet alleen aan staan in hele grote wedstrijden, maar ook in dit soort wedstrijden. Dat is weleens anders geweest, maar dat geldt voor meerdere spelers. Ze moeten gewoon iedere wedstrijd leveren. Het kan niet zo zijn dat hij het alleen laat zien in de Champions League en tegen PSV. Hij moet het in andere wedstrijden ook laten zien. Hij wordt ook niet voor de helft betaald." Van Hooijdonk kan zich niet vinden in die uitspraken. "Dat vind ik een beetje onzin. Ten Hag is toch zelf ook voetballer geweest? Dan weet je toch dat het niet altijd top kan zijn?"

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Antony Matheus dos Santos
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
RKC Waalwijk
0
5
Ajax
Zondag, 21 november 2021 om 16:45
Meer nieuws
   
11:58
11:58
'Ontevreden' Van Nistelrooij laat Hoever thuis voor clash met Rangers
21
   
11:54
11:54
Feyenoord weet van geen ophouden en huurt een concurrent voor Bijlow
11
   
11:45
11:45
'Ik heb hem nog nooit zo goed gezien als de laatste tijd bij Ajax'
18
   
11:45
11:45
Perez vraagt aandacht Ten Hag: 'Want dit is een héle goede analyse van Arnold'
53
   
11:11
11:11
Feyenoord-target Wilfried Gnonto lijkt hard op weg naar de Premier League
47
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties