Analisten Studio Voetbal lachen Vermeulen uit na uitspraak over Feyenoord
Maandag, 22 november 2021 om 10:45 • Dominic MostertLaatste update: 11:06

Hoewel Feyenoord momenteel het minste aantal verliespunten in de Eredivisie heeft, zien de analisten van Studio Voetbal geen titelkandidaat in de ploeg van Arne Slot. Alleen chef voetbal Arno Vermeulen van de NOS geeft een stuiver voor de titelkansen van Feyenoord; volgens Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay is een kampioenschap onrealistisch. Ze lachen Vermeulen zelfs uit als die aangeeft Feyenoord serieus te nemen als kandidaat.

"Nee, dat gaat niet gebeuren", zegt Van der Vaart over een kampioenschap van Feyenoord. "Arne Slot heeft daar wel iets stabiels neergezet, maar Ajax is veel beter en PSV is ook beter, ook al verloor PSV met 0-4 van Feyenoord. Feyenoord doet het fantastisch, het is een wereldprestatie van Slot, maar PSV en Ajax zijn wel veel beter." Van Hooijdonk noemt de titelkandidatuur van Feyenoord 'veel te opportunistisch', maar Vermeulen is het daarmee oneens. "Als er drie ploegen zo dicht bij elkaar staan, en het gaat tot de winterstop denk ik echt zo door, dan vind ik dat er drie ploegen zijn die dit seizoen kampioen kunnen worden."

Die opmerking leidt tot schaterlachende analisten aan tafel. "Hoe kun je nou een van de drie ploegen wegstrepen als titelkandidaat terwijl ze zo hoog staan?", houdt Vermeulen echter vol. "Het gebeurt in het voetbal. Ajax heeft de beste spelers, PSV daarna en Feyenoord dáárna. Het zegt niet alles in het voetbal, dat hebben we al vaker gezien." Van der Vaart spreekt na het betoog van Vermeulen van 'de opendeurenshow'. Afellay zegt gekscherend 'bijna te denken' dat Vermeulen aandelen heeft in Feyenoord.

Vermeulen houdt voet bij stuk. "Ik vind het gek om ze te schrappen als kandidaat als je over twee weken bovenaan kunt staan in de Eredivisie." Van der Vaart laat zich niet overtuigen. "Ik denk dat je niet serieus genomen wordt als je zegt: ik denk dat Feyenoord kampioen wordt." Vermeulen vindt dat 'helemaal een rare opmerking'. Van Hooijdonk geeft aan dat het 'ontzettend verrassend' zou zijn als Feyenoord met de smalle selectie kampioen wordt. "Tot nu toe, en daar moet je een beetje mazzel mee hebben, heeft Feyenoord geen last van de smalle selectie", countert Vermeulen echter. "Ze hebben ook een heel goede trainer, dat weten we allemaal."

Slot suggereerde zondag na de gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0) dat Feyenoord wel een titelkandidaat is. Hij stelde dat PEC 'geen mede-titelkandidaat' is. Slot kreeg kort na zijn uitspraak een subtiel signaal van de perschef van Feyenoord, maar leek dat niet in de gaten te hebben. "Dan heb ik me versproken", zei hij desgevraagd lachend. "We staan nu natuurlijk wel op een positie die er heel goed uitziet. We zijn op dit moment wel de concurrent van Ajax en PSV. Het zou gek zijn als ik zou zeggen dat we met Zwolle strijden om de laatste plek."

Nr.TeamMWGVP
1Ajax22006
2PSV22006
3Excelsior22006
4FC Twente22006
5AZ22006
6Feyenoord21104
7NEC21013
8RKC Waalwijk20202
9FC Utrecht20202
10sc Heerenveen20202
11Sparta Rotterdam20111
12SC Cambuur20111
13FC Volendam20111
14FC Emmen20111
15FC Groningen20111
16Fortuna Sittard20020
17Vitesse20020
18Go Ahead Eagles20020

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Rafael van der Vaart
 
Ibrahim Afellay
 
Pierre van Hooijdonk

Poll
Zie jij Feyenoord als kandidaat voor het kampioenschap?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties