Ronald Koeman krijgt nu juist steun uit spelersgroep Barcelona
Dinsdag, 23 november 2021 om 13:58 • Jordi TomasowaLaatste update: 17:28

Jordi Alba is Ronald Koeman dankbaar voor zijn werk bij Barcelona, zo vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Óscar Mingueza zei vorige week dat het vertrouwen vanuit de spelersgroep in Koeman volledig verdwenen was. Alba benadrukt echter dat Koeman in zijn ogen niet eerder ontslagen had hoeven worden.

"Nee, Koeman heeft geweldig werk verricht. We hebben de Copa del Rey gewonnen, terwijl niemand dacht dat dat mogelijk was. Iedere trainer heeft zijn eigen stijl. Ik ben hem heel dankbaar", zo antwoordt Alba tegenover Marca op de vraag of Koeman eerder ontslagen had moeten worden. De linksback kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Xavi. "Ik ben blij dat hij kwam, hij was degene die moest komen", vervolgt Alba. "Ik enorm veel respect voor Xavi, hij was een vriend en nu heb ik een enorme motivatie. Hij zal ons zeker helpen groeien."

Het artikel gaat verder onder de video
KLAASSEN 10 JAAR NA DEBUUT | ‘Geen moment getwijfeld over terugkeer’
Meer videos

"Wat Xavi van de ervaren spelers heeft gevraagd? Gewoon wat hij van iedereen doet", vervolgt de linksback. "Ik ga voor hem door het vuur, net zoals alle andere spelers. Als coach ken ik hem sinds deze week. Xavi heeft altijd voetbal geademd, hij wilde altijd van iedereen de mening weten. Dat is belangrijk voor ons als spelers om ons opnieuw te verbinden en in onszelf te geloven. De ideeën die hij uitvoert zijn erg goed."

Ook blikt Alba nog even terug op de derby tegen Espanyol, waarin Xavi zijn debuut als trainer van Barcelona maakte. "De wedstrijd tegen Espanyol bevestigt dat hij ons vertrouwen heeft gegeven, we verdienden te winnen", zegt de tachtigvoudig international van Spanje. "In de slotfase hebben we we het onszelf enkele keren onnodig moeilijk gemaakt, maar we hebben het goed gedaan. "Het vertrouwen is erg groot, het team doet het goed en we moeten de komende wedstrijden blijven winnen. De sfeer in de kleedkamer is ook goed." Barcelona staat momenteel zevende in LaLiga met twintig punten uit dertien duels. In de Champions League bezetten de Catalanen de tweede plaats met zes punten uit vier duels. De voorsprong op Benfica bedraagt momenteel twee punten.

Eerder haalde Mingueza juist vernietigend uit naar Koeman. "De selectie was toe aan verandering", liet Mingueza woensdag optekenen door TV3. "De sfeer was slecht en de spelers waren ongelukkig "De ideeën van Koeman werden niet meer vertrouwd binnen de selectie. Het was ondermaats, zowel op individueel als collectief niveau. We hadden geen geloof meer in onszelf." Later kwam de verdediger daarop terug. "Mijn woorden zijn verkeerd geïnterpreteerd, ik ben Koeman erg dankbaar, hij heeft me altijd geholpen", zei hij zondag tegen AS.

 
Barcelona
 
Jordi Alba

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties