Sneijder en Janssen zijn bezorgd om 'the most invisible man' bij Ajax
Donderdag, 25 november 2021 om 08:47 • Dominic MostertLaatste update: 09:08

Davy Klaassen heeft de analisten van RTL 7 niet kunnen imponeren in de wedstrijd tussen Besiktas en Ajax (1-2) in de Champions League. De middenvelder had 44 balcontacten, het laagste aantal van de veldspelers bij Ajax die negentig minuten meededen. Na afloop concludeerden Theo Janssen en Wesley Sneijder dan ook dat Klaassen 'onzichtbaar' was. Sneijder maakt zich zorgen om de ontwikkeling en het mentale welzijn van Klaassen.

In de studio werd na afloop gesproken over de gewijzigde opstelling van Ajax. Behalve Klaassen hadden ook André Onana, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, David Neres en Mohamed Daramy een basisplek, wat zondag niet het geval was tegen RKC Waalwijk (0-5 zege). Over het geheel maakten de wisselspelers weinig indruk op Janssen. "Ik denk dat Erik ten Hag weer een bevestiging heeft gekregen dat hij de juiste keuzes maakt. Vandaag hebben andere jongens de kans gekregen, maar die hebben ze niet gegrepen."

Meer: Vermoedelijke opstelling: Ajax met vijf nieuwe gezichten tegen Sporting | Klaassen: ‘Als je voor de warming-up het veld opkomt, is dat wel schrikken’

"Klaassen was, en jij (presentator Humberto Tan, red.) maakte daar zojuist een grapje over, the most invisible man on the pitch. Dat was echt zo. Hij kwam niet in het spel voor. Hij liep er maar een beetje", vond de voormalig middenvelder. Sneijder haakte erop in: "Ik maak me best wel een beetje zorgen om Klaassen. Hij was in de beginperiode van dit seizoen toch wel belangrijk voor Ajax, maar nu is hij al weken totaal uit vorm. Als je zou zeggen dat hij vanavond niet heeft meegedaan, geloof je het ook. Hij was totaal nergens bij betrokken."

"Hij kan misschien wat moeilijker omgaan met het feit dat hij na zijn blessure van basisspeler naar wisselspeler is gegaan. Dat is in zijn kop gaan zitten", denkt Sneijder. "Berghuis is erin gekomen op zijn positie en doet het goed", vulde Janssen aan. "Klaassen heeft één kracht: op het juiste moment vertrekken. Maar zodra hij de ruimtes moet belopen, heeft hij heel veel moeite. Hij is niet heel snel. En hij wordt ook ouder, dus hij zal misschien ook wat langzamer worden. Dan wordt het nog moeilijker te belopen."

Sneijder heeft het gevoel dat Klaassen 'misschien wel een stukje onzeker' is geworden. "Onzeker", herhaalde hij. "Er was vandaag ook geen wisselwerking tussen Berghuis en Klaassen. Dat komt ook omdat de voorhoede en de achterhoede veel te ver van elkaar vandaan stonden. Het was niet compact genoeg. Daarom waren ze met z'n tweeën aan het zwemmen. Maar voetballend hebben ze het allebei niet gebracht." Het is volgens Sneijder wel van groot belang dat de wisselspelers in vorm raken. "Het toernooi gaat straks pas beginnen. Spelers die op de bank zitten, moeten ook in een bepaalde vorm gaan komen. Je kunt het niet met elf man doen."

 
Champions League
 
Ajax
 
Davy Klaassen

>
UEFA Champions League
Besiktas
1
2
Ajax
Woensdag, 24 november 2021 om 18:45
Meer nieuws
   
23:55
23:55
Erik ten Hag wuift kwaad bloed weg: 'Ik hoef niet met hem te spreken'
1
   
23:52
23:52
Ten Hag: 'De berichtgeving, de interpretatie bij een aantal media, was laakbaar'
9
   
23:36
23:36
Ajax kent drie zware potentiële tegenstanders; Ronald de Boer heeft voorkeur
22
   
23:34
23:34
Sébastien Haller roept tijdens interview Erik ten Hag: 'Dat zegt hij altijd!'
8
   
22:55
22:55
Atlético overwintert na complete chaos in Porto; B-keus Liverpool klopt Milan
80
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties