Real Madrid bekert door en speelt op 7 december om groepswinst met Inter

Real verloor eind september nog met 1-2 van Sheriff, maar de ploeg van trainer Carlo Ancelotti wilde duidelijk maken dat er sprake was van een incident. Na de eerste helft leidden de bezoekers al met 0-2. Het gevaar van Sheriff werd beperkt tot enkele kansloze schoten, terwijl Real toesloeg via David Alaba en Toni Kroos. De centrumverdediger opende na een halfuur de score uit een vrije trap. Alaba mocht vlak buiten het strafschopgebied aanleggen en zag zijn inzet hevig van richting veranderd worden door Cristiano, waardoor keeper Georgios Athanasiadis een antwoord schuldig moest blijven.

Op slag van rust verdubbelde Kroos de marge. Na een fraaie aanval vanaf de rechterflank, opgezet door Luka Modric, Rodrygo en Vinícius Júnior, haalde de middenvelder uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn zuivere schot resulteerde via de onderkant van de lat in een doelpunt; de doellijntechnologie wees uit dat de bal de lijn net had gepasseerd. Tien minuten na de pauze maakte Karim Benzema er 0-3 van. Nadat Ferland Mendy vanaf de linkerflank naar binnen trok en Benzema bediende aan de rand van het zestienmetergebied, vond de aanvaller direct de linkerhoek.

Sheriff hoopte het aanwezige publiek nog een eretreffer te bieden. De thuisploeg werd meerdere keren gevaarlijk: Thibaut Courtois hield een schot van Adama Traoré uit de benedenhoek, zag Cristiano tegen de paal koppen en belette Keston Julien het scoren. Negen minuten voor tijd belandde de bal uit een vrije trap van Sheriff opnieuw in de handen van de keeper. In de slotfase werd Real nog enkele keren dreigend, maar een doelpunt bleef uit. Real won evenwel voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 alle uitwedstrijden in de groepsfase van de Champions League.