Supporters van Vitesse gooien stoeltjes en slopen toiletten in Frankrijk
Vrijdag, 26 november 2021 om 18:11 • Laatste update: 18:14

Tijdens de Conference League-wedstrijd tussen Stade Rennes en Vitesse lieten supporters van de bezoekers zich niet van hun beste kant zien. De Franse krant Ouest-France publiceert vrijdag foto's van vernielingen in het uitvak. Supporters van Vitesse zouden flessen, bekers en een twintigtal stoeltjes hebben gegooid naar de CRS, de Franse Mobiele Eenheid.

Er waren 630 meegereisde Vitesse-fans aanwezig op het Roazhon Park. Volgens een supporter, die op anonieme basis uitleg geeft aan de Gelderlander, ging halverwege de eerste helft op de tribune het gerucht dat er supporters van Stade Rennes uit hun vak waren gebroken en op weg waren naar het uitvak. "Als reactie daarop probeerde een aantal Vitesse-supporters ook uit te breken", legt hij uit. Een klein deel van de Nederlandse supporters probeerde een nooddeur te forceren in het uitvak.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras)

Volgens de anonieme fan reageerde de Franse politie daar 'vrij heftig' op, door gebruik te maken van grote bussen traangas. Onschuldige supporters, stewards van Vitesse en meegereisde Nederlandse politieagenten werden daardoor geraakt. Als gevolg nam de hectiek in het uitvak alleen maar toe. Veel supporters probeerden hun brandende ogen te spoelen op het toilet, maar sommige besloten de stoeltjes van de tribune te trekken en die richting de Franse politie te gooien. "Later werd ook een kraampje voor eten en drinken geplunderd. En de toiletten van het uitvak zijn gesloopt."

Op beelden die door het account Voetbal Ultras op Instagram zijn gepubliceerd, zijn de toegetakelde toiletten te zien. Ook zijn beelden te zien van het gooien van de stoeltjes. De Franse agenten stonden op het punt om het uitvak te betreden en in te grijpen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Vervolgens keerde de rust terug; ook na de wedstrijd waren er geen noemenswaardige incidenten. Stade Rennes en Vitesse remiseerden met 3-3.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras)

 
Conference League
 
Vitesse
 
Stade Rennes

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties