Belenenses - Benfica gestaakt na bizarre taferelen; puntenaftrek dreigt
Zaterdag, 27 november 2021 om 22:59 • Dominic MostertLaatste update: 00:04

De wedstrijd tussen Belenenses en Benfica in de Primeira Liga is zaterdagavond voortijdig stopgezet. Vanwege een corona-uitbraak bij dertien spelers en vier stafleden begon Belenenses met negen spelers, onder wie twee keepers (één stond centraal in de verdediging) en zes spelers zonder ervaring in de competitie. Na de pauze keerde Belenenses met slechts zeven spelers terug, waarna één speler geblesseerd raakte of deed alsof. De scheidsrechter vond het mooi geweest en legde de wedstrijd stil, omdat clubs minstens zeven spelers moeten hebben. Benfica won met 0-7.

Mocht het negental van Belenenses nog enige hoop hebben gehad op een stunt, dan was die vrijwel direct na de aftrap vervlogen. Uit de eerste aanval van Benfica volgde een voorzet vanaf de rechterflank van Valentino Lazaro, waarna Eduardo Kau de bal in eigen doel werkte. De score was zodoende geopend binnen 24 seconden. Na een klein kwartier verdubbelde Benfica de marge. Haris Seferovic ontving de bal in het strafschopgebied van Rafa Silva en schoot diagonaal raak in de linkerbovenhoek.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Het werd 0-3 door toedoen van Julian Weigl, die met een vlammend schot vanbuiten het strafschopgebied de rechterbovenhoek vond. Met een kopbal van dichtbij tilde Darwin Núñez de marge naar 0-4. De Uruguyaan maakte even later ook de 0-5; de goal leek te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar de videoscheidsrechter zag geen reden om de treffer te annuleren. Een rake strafschop van Seferovic na een handsbal van Rafael Santos resulteerde in de 0-6. Op slag van rust completeerde Núñez zijn hattrick na goede kapbeweging en een hard schot vanbinnen het strafschopgebied.

Benfica zocht de kleedkamers op met een 0-7 voorsprong. Belenenses kwam in de eerste helft slechts tot twee corners en geen enkele kans. Benfica had 73 procent balbezit en vuurde zeventien doelpogingen af voor de rust. In de pauze zocht de voorzitter van Belenenses huilend de kleedkamer op; supporters verlieten het stadion. Benfica voerde zes wissels door. Belenenses kwam de kleedkamer uit met slechts zeven spelers, zogenaamd omdat twee spelers blessureklachten hadden, en na de pauze raakte Joâo Monteiro ogenschijnlijk geblesseerd. De wedstrijd mocht niet doorgaan als een ploeg minder dan zeven spelers had en werd dus voortijdig stopgezet.

Puntenaftrek
Dat de wedstrijd een staartje krijgt, staat vast. Het is niet precies bekend wat de vervolgprocedure is, maar Belenenses moet rekening houden met een puntenaftrek van vijf à acht punten. Die kan worden toegekend als het disciplinaire orgaan van voetbalbond FPF oordeelt dat Belenenses de wedstrijd bewust saboteerde. Die mogelijkheid lijkt aanwezig. Drie spelers zouden geblesseerd zijn geraakt: twee bleven in de pauze achter in de kleedkamer en één ging direct na de pauze naar het gras.

 
Primeira Liga
 
Benfica
 
OS Belenenses Lisbon

>
Primeira Liga
OS Belenenses Lisbon
0
7
Benfica
Zaterdag, 27 november 2021 om 21:30
Meer nieuws
   
21:15
21:15
Clubs plannen spoedoverleg naar aanleiding van 'teleurstellende woorden' Rutte
15
   
21:13
21:13
Ajax bezorgt verraste Van der Sar en Overmars 'hele speciale middag'
8
   
20:53
20:53
Julian Álvarez tekent bij Manchester City maar meldt zich pas in juli
35
   
20:44
20:44
Stanley Menzo maakt voor het eerst Surinaamse selectie bekend
3
   
20:33
20:33
Frustratie in kamp-Mbuyamba na blokkeren huurdeal door Chelsea
5
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties