Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
Maandag, 29 november 2021 om 18:12 • Mart van MourikLaatste update: 18:11

Kenneth Perez heeft zich enorm geërgerd aan de eerste helft van het Eredivisie-duel tussen AZ en Vitesse (0-0). De analyticus had zondag geen goed woord over voor het spel dat de teams op de mat leggen. Tekenend voor de wedstrijd was in de ogen van Perez een enorme blunder van doelman Markus Schubert.

Op de constatering van presentator Milan van Dongen dat er voor rust in GelreDome niet heel veel was te beleven, reageerde Perez geïrriteerd. "Even serieus, wij kunnen over tactiek praten wat we willen, maar als je geen twee keer de bal naar elkaar kunt overspelen en een vijfde keer zonder druk de bal over de zijlijn speelt... De klap op de vuurpijl is die kamikazepiloot van Vitesse die zo zijn doel uitkomt", doelde de analist op Schubert. De sluitpost kwam voor rust met de schrik vrij toen hij zijn doel uitkwam en de bal tegen Vangelis Pavlidis schoot, die het leer vervolgens in een leeg doel kon leggen. De aanvaller kreeg de bal echter tegen zijn arm, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

"Je weet toch niet waar je naar zit te kijken? Je weet écht niet waar je naar zit te kijken", vervolgde Perez. "Dit horen dan twee van de subtoppers te zijn die de top van Nederland aanvallen. Het is zo verschrikkelijk slecht. Er zit nul komma nul kwaliteit in. Het irriteert mij een beetje dat we al die dingen moeten aanhoren: hoeveel meters ze kunnen lopen, we moeten alles meten en alles wordt in stelling gebracht om tot een prestatie te komen op een zondag. Dan krijgen we dit te zien..."

"Ik heb niet snel medelijden met iemand, maar ik heb wel een beetje medelijden met Schubert", erkende Perez. "Er klopt gewoon iets niet aan hem. Hij moet gewoon geholpen worden om rustiger te worden, denk ik." Ook Pavlidis speelde een ongelukkige eerste helft, zo viel de analisten in de studio bij ESPN op. "Hij heeft zijn dag niet, laten we het daarop houden", zei Hedwiges Maduro. "Wat Kenneth zegt: 'Het is enorm slecht.' We kunnen nog wel meer spelers uitlichten, maar hij heeft veertien keer balverlies geleden. Hij levert ballen in, speelt ze over de zijlijn... Kijk ook naar zijn lichaamshouding, hij heeft er ook geen geloof meer in."

Perez: "In het algemeen vinden die spelers zichzelf helemaal geweldig en er gaat waarschijnlijk geen dag om wanneer ze aan transfers denken. "Nou, probeer eerst even op dit niveau enigszins het verschil te maken en probeer alsjeblieft naar de juiste kleur te spelen... Dat je iets van fatsoenlijk positiespel krijgt en dan zien we wel of we bij het doel komen, maar alsjeblieft man..", verzuchtte Perez tot slot.

 
Eredivisie
 
Vitesse
 
AZ
 
Kenneth Perez

>
Eredivisie
Vitesse
0
0
AZ
Zondag, 28 november 2021 om 20:00
Meer nieuws
   
00:09
00:09
Gasperini doet schokkende onthulling over plotselinge afwezigheid Ilicic
9
   
23:45
23:45
'Ik werd weggestuurd bij Jong De Graafschap en speel nu bij zo'n grote club'
4
   
23:09
23:09
Sensationele ommekeer in blessuretijd maakt einde aan horrorreeks Atlético
30
   
22:52
22:52
'Geschorste' Michal Sadílek helpt FC Twente aan vierde plaats
39
   
22:42
22:42
Loting kwartfinale TOTO KNVB Beker: Ajax - Vitesse mooiste affiche
52
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties