Neymar zes tot acht weken uit de roulatie; beledigingen voor de 'dader'
Maandag, 29 november 2021 om 16:44 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:44

Neymar komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Paris Saint-Germain. De aanvaller viel zondag in de uitwedstrijd tegen Saint-Étienne (1-3 winst) uit met een enkelblessure en is naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld, meldt PSG via de officiële kanalen. Na afloop van het duel ging het niet alleen over de blessure van de Braziliaan. 'Dader' Yvann Macon werd het slachtoffer van haatberichten en beledigingen op sociale media, waarna zijn club zich genoodzaakt voelde met een statement te komen.

Het ging mis voor Neymar toen hij in de slotfase van het duel met Saint-Étienne ongelukkig terechtkwam op het glijdende been van Macon. De verdediger leek ogenschijnlijk onschuldig, maar moest zijn actie wel bekopen met een golf aan aan beledigingen en bedreigingen op sociale media. Een situatie waar zijn werkgever niet over de spreken was. "We betreuren de manier waarop onze speler het slachtoffer is geworden van alle haatberichten en beledigingen op sociale media", schrijft Saint-Étienne op Twitter. "Online intimidatie moet stoppen. Of het nou gericht is aan Macon of andere spelers, dit kan niet."

Meer: ‘Neymar woedend: Mbappé probeerde hem figuurlijk te liquideren bij PSG’

De haatberichten werden naar buiten gebracht door journalist Loïc Tanzi van RMC Sport. Macon verdedigde zich na afloop voor zijn actie. "Ik tackelde, maar ik raakte hem niet", aldus de onfortuinlijke verdediger. "Hij landde op mijn been en verdraaide zijn enkel. Ik ben verdrietig voor hem, ik weet hoeveel pijn het doet. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk herstelt." Macon liep in oktober 2020 een soortgelijke blessure op, waarna hij liefst zes maanden buitenspel stond.

Neymar liet via Instagram van zich horen. De buitenspeler deelde onder meer een foto van het desbetreffende moment, waarop goed te zien is dat de enkel volledig dubbelklapt. "Het is tijd om te herstellen", aldus de Braziliaanse aanvaller. "Helaas horen deze tegenslagen bij het leven van een atleet. Het is tijd om mijn kop omhoog te doen en vooruit te gaan. Ik zal beter en sterker terugkomen." Neymar mist dit kalenderjaar de competitiewedstrijden tegen OGC Nice, RC Lens, AS Monaco en Lorient. Ook het Champions League-duel met Club Brugge moet hij laten schieten. Neymar zal hopen in de loop van januari te kunnen terugkeren.

 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Saint-Étienne
 
Neymar
 
Yvann Macon

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties