Myron Boadu treedt eindelijk in voetsporen van Ruud Suurendonk

Boadu bracht de wedstrijd na 24 minuten uit balans. Na een leep balletje van Kevin Volland werd de Nederlander vrij voor het doel van Danijel Petkovic gezet en schoot hij het leer langs de doelman: 0-1. Het was voor Boadu zijn tweede treffer, in twintig officiële duels, in dienst van AS Monaco: hij scoorde eerder in het Europa League-duel met PSV (1-2 winst).

Sofiane Diop maakte op slag van rust van dichtbij de 0-2, na een lage pass van Volland vanaf de linkerkant. De spanning in de wedstrijd keerde tien minuten na de pauze terug, toen een schot van Azzedine Ounahi via de paal en vervolgens de rug van de ongelukkige doelman Alexander Nübel alsnog in het doel ging: 1-2. Axel Disasi bepaalde in minuut 73 de eindstand door een verlengde vrije trap van dichtbij af te ronden: 1-3. Boadu werd tien minuten voor het einde vervangen door Wissam Ben Yedder. AS Monaco stijgt door de overwinning van de negende naar de zevende positie in de Ligue 1.