'Xavi Simons kan dankzij Nederlander zeer verrassende transfer maken'
Donderdag, 2 december 2021 om 09:46 • Chris Meijer

Rangers is momenteel met Mino Raiola in gesprek over Xavi Simons. AS schrijft donderdagochtend dat Giovanni van Bronckhorst als 'een van de voornaamste fans' van de achttienjarige middenvelder geldt en zijn jonge landgenoot wil overtuigen van een overstap naar Schotland. Simons is bij Paris Saint-Germain in het bezit van een aflopend contract en kan zoals het er nu naar uitziet aan het einde van het seizoen transfervrij overstappen.

Vorig seizoen behoorde Simons verschillende keren tot de wedstrijdselectie en kwam hij tot twee officiële wedstrijden, als invaller tegen Caen in de Coupe de France en tegen Strasbourg in de Ligue 1. Tijdens dit seizoen zat Simons pas twee keer op de bank en moet hij het voornamelijk stellen met optredens in de Onder 19, daar PSG geen beloftenteam heeft. Simons en andere talenten van de Franse grootmacht zouden zich 'bedrogen' voelen, omdat er bij PSG beloften waren gedaan over meer speeltijd in de hoofdmacht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het lijkt daardoor niet waarschijnlijk dat Simons zijn aflopende contract in Parijs gaat verlengen, ondanks dat PSG verschillende pogingen heeft ondernomen om een akkoord over een nieuwe verbintenis te bereiken. Op advies van zaakwaarnemer Raiola zou Simons alleen geïnteresseerd zijn in een nieuwe overeenkomst als PSG hem een plek in de A-selectie geeft. Krijgt hij die garantie niet, dan zou Simons op zoek willen gaan naar een andere club. AS schreef eerder dat deze moeizame onderhandelingen tegelijkertijd de reden vormen dat Simons geen speelminuten in de hoofdmacht krijgt.

De naam van Simons werd eerder al gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona, de club waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding speelde voor hij naar PSG trok. Rangers wil Barcelona nu echter aftroeven en heeft reeds informele contacten gelegd met Raiola. Van Bronckhorst zou Simons als 'hoeksteen' zien in zijn project bij de regerend kampioen van Schotland. AS schrijft dat Van Bronckhorst Simons zelfs zo graag wil hebben, dat Rangers zich mogelijk in januari al bij PSG gaat melden.

 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Rangers
 
Barcelona
 
Xavi Simons

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties