Noodlot treft Azzaoui voor derde keer na horrorblessure in De Kuip
Donderdag, 2 december 2021 om 18:03 • Laatste update: 18:30

Ismail Azzaoui kan dit seizoen niet meer in actie komen. De 23-jarige vleugelaanvaller van Heracles Almelo ging woensdagavond tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord (2-1 nederlaag) met een uitermate nare blessure van het veld. TC Tubantia meldde donderdag al dat de kans klein zou zijn dat Azzaoui dit seizoen nog in actie zou kunnen komen, daar er werd gevreesd voor een kruisbandblessure. Uit de resultaten van de MRI-scan blijkt donderdagavond dat Azzaoui inderdaad de gevreesde knieblessure heeft opgelopen.

Het is de derde keer dat Azzaoui de zware knieblessure oploopt. Bij VfL Wolfsburg kampte de Belgische vleugelaanvaller al twee keer eerder (in 2016 en 2018) met een kruisbandblessure, destijds aan zijn andere knie. Azzaoui streek ruim een jaar geleden neer in Almelo en had in dienst van Heracles eerder te maken met enkele kleine blessures. Het was voorafgaand aan het duel in De Kuip de vraag of Azzaoui zou meedoen, maar uiteindelijk werd hij fit genoeg bevonden.

Het moment waarop Azzaoui de zware blessure oploopt. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Met 24 minuten op de klok ging het volledig mis voor Azzaoui. Na een onschuldige botsing klapte hij volledig door zijn rechterknie heen, waarna al direct te zien was dat er sprake was van een zware blessure. Het zorgde voor ontzetting bij de spelers van Heracles én Feyenoord. "Er ging een schok door het elftal. De jongens waren van slag, en dat zag je ook in de fase daarna tot aan de rust", zei Heracles-trainer Frank Wormuth in gesprek met TC Tubantia. Het duurde enkele minuten voor Azzaoui met een brancard van het veld kon worden gedragen.

"We hebben het daar in de rust ook over gehad. Ik heb gezegd: hoe lastig ook, maar jongens vergeet het. We kunnen hier niets meer aan doen, en houd je aan je taken. Dat hebben ze in de tweede helft goed omgezet, want ik vond dat we prima speelden", geeft Wormuth te kennen. "We zijn met Azzaoui onze tweede creatieve speler (na Rai Vloet, red.) kwijt. We hebben dit seizoen geen geluk, je kunt ook zeggen: we hebben veel pech."

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Ismail Azzaoui (@ismailazzaoui38)

Op Instagram komt Azzaoui zelf met een strijdbare reactie na het slechte medische nieuws. "Mijn hart is gevuld met verdriet nu ik dit bericht schrijf. Zoals velen van jullie gezien hebben, liep ik in het duel met Feyenoord een blessure op aan mijn rechterknie. Mijn seizoen is daardoor nu over. Het is een moeilijke periode voor mij en mijn familie, maar wij gaan deze tegenslag overleven. Dat hebben we eerder gedaan. Ik wil alle teamgenoten, fans en de club bedanken voor de steun. Ik kom sterker terug", besluit Azzaoui.

 
Eredivisie
 
Heracles Almelo
 
Feyenoord
 
Ismail Azzaoui
 
Frank Wormuth

>
Eredivisie
Feyenoord
2
1
Heracles Almelo
Woensdag, 1 december 2021 om 20:00
Meer nieuws
   
00:17
00:17
Internazionale gaat zich versterken met Gosens; Romano onthult transfersom
5
   
23:45
23:45
'Het zou heel fijn en tof zijn om ooit terug te keren naar Nederland'
1
   
23:30
23:30
UEFA Futsal EURO 2022: Rusland overrompelt Kroatië en is kwartfinalist
31
   
23:20
23:20
V/d Gijp vol onbegrip over Frenkie: 'Totaal bezopen! Bij Bayern kan dit nooit!'
21
   
23:01
23:01
Henk Veerman maakt plotselinge transfer binnen de Eredivisie
69
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties