'De laatste keer dat ik dat zag was ik elf: de keeper ging een broodje halen'
Donderdag, 2 december 2021 om 22:20 • Mart van MourikLaatste update: 22:24

Emile Smith Rowe heeft in de eerste helft van de ontmoeting tussen Manchester United en Arsenal een bizarre treffer gemaakt. In het Premier League-duel (1-1 bij rust) kon de middenvelder de bal in een leeg doel plaatsen, daar doelman David De Gea geblesseerd op de doellijn lag. Teamgenoot Fred stond voorafgaand aan het doelpunt op de voet van de keeper. Onder meer Thierry Henry kan zijn ogen niet geloven.

Martin Ödegaard had de hoekschop vanaf de rechterkant pas net genomen, toen Fred op de voet van doelman David De Gea ging staan. Daardoor ging de sluitpost met pijn naar de grond en bleef hij liggen op de doellijn. Het spel ging vervolgens verder. Op de rand van het zestienmetergebied belandde de afvallende voor de voeten van Smith Rowe, die direct uithaalde. De aanvallende middenvelder schoot raak in de linkerbenedenhoek. De Gea lag nog altijd op de grond en reageerde niet op het schot.

In eerste instantie keurde scheidsrechter Martin Atkinson het opmerkelijke doelpunt af. Na het bekijken van de videobeelden werd voor zowel de dienstdoende videoscheidsrechter als voor Atkinson duidelijk dat het doelpunt toch geldig was: 0-1. Op slag van het rustsignaal nivelleerde Bruno Fernandes de stand na een teruglegbal van Fred.

Tijdens de rust op Amazon Prime Sport moet Thierry Henry hard lachen om het voorval. Het doet de analyticus terugdenken aan zijn jeugd. "De laatste keer dat ik iets dergelijks zag, was toen ik elf jaar oud was. Mijn keeper was een broodje gaan halen en verliet zijn doel. We draaiden allemaal om en toen stond we plotseling 1-0 achter."

 
Premier League
 
Manchester United
 
Arsenal
 
David de Gea
 
Fred

>
Premier League
Manchester United
3
2
Arsenal
Donderdag, 2 december 2021 om 21:15
Meer nieuws
   
23:01
23:01
Henk Veerman maakt plotselinge transfer binnen de Eredivisie
19
   
22:30
22:30
Sevilla en Manchester United maken komst Anthony Martial officieel bekend
40
   
22:12
22:12
Donny van de Beek neemt mogelijk in komende uren al besluit over toekomst
40
   
21:57
21:57
Marokko kwartfinalist dankzij weergaloze vrije trap Achraf Hakimi
60
   
21:55
21:55
ADO Den Haag wint in Rotterdam en wipt over Jong Ajax heen
5
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties