'Engelse clubs willen weer terugkeren in de Super League'
Vrijdag, 3 december 2021 om 19:32 • Jeroen van PoppelLaatste update: 22:17

De Engelse clubs overwegen serieus om terug te keren in de organisatie van de Super League, zo stelt Joan Laporta op de Spaanse televisie. De president van Barcelona zegt dat te baseren op basis van gesprekken met de teams uit de Premier League. "Ze zijn vertrokken door politieke druk, maar als je met ze praat, willen ze terugkeren", aldus Laporta bij TV3.

Op 19 april van dit jaar sloeg het persbericht over de oprichting van de Super League als een bom in. Twaalf supermachten uit het Europese topvoetbal wilden een gesloten competitie opzetten, waarmee ze zich los zouden worstelen van de UEFA. De Super League stuitte op gigantisch protest en onder die druk trokken negen van de twaalf deelnemers zich voor het eind van de maand alweer terug.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Barcelona is samen met Real Madrid en Juventus de enige overgebleven deelnemer aan de Super League. Laporta gelooft echter dat het vertrek van Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur niet definitief is. "Als je met ze praat, willen ze terug. De clubs hebben de Super League nodig om relevant te blijven. Wij denken het beter te kunnen organiseren dan de UEFA. Het gaat ook om het bestrijden van het monopolie dat de UEFA heeft."

De president van Barcelona verdedigt het project dan ook vurig. "De Super League wordt de meest aantrekkelijke competitie ter wereld, daarom moet Barça daar ook bij zijn", aldus Laporta, die bereid is om het originele plan aan te passen. "We willen niet dat het een gesloten competitie wordt." Daarmee neemt de Super League afstand van het meest controversiële onderdeel, dat de twaalf deelnemende clubs niet konden degraderen.

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties