Prachtige actie Noa Lang niet voldoende voor zege in Belgische topper

In de negende minuut bracht Brugge zijn supporters in extase. Lang trok vanaf rechts naar binnen en net binnen het strafschopgebied gaf de vleugelaanvaller met rechts een geweldig steekballetje op Charles De Ketelaere. De door Aad de Mos aan Ajax gelinkte spits verschalkte doelman Hendrik Van Crombrugge vervolgens met een lichte aanraking van de bal: 1-0. Het lukte Brugge echter niet om de vroeg verkregen voorsprong in het restant van de eerste helft uit te breiden. Anderlecht kwam terug in de wedstrijd en twintig minuten voor het einde resulteerde dat in de gelijkmaker.

Francis Amuzu trok vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en krulde de bal vervolgens bekwaam in de verre hoek achter de kansloze Simon Mignolet. Het werd nog erger voor Brugge tien minuten later. In de kluts kwam de bal dicht bij het doel terecht bij Hoedt. De mee opgekomen verdediger nam de bal op de borst aan en knalde daarna onberispelijk raak: 1-2. De status van matchwinner kreeg Hoedt desondanks niet. In de 85ste minuut kopte Hans Vanaken raak uit een afgemeten hoekschop van Ruud Vormer: 2-2. Een winnaar kwam er niet meer in de slotfase en Brugge staat na 20 speelronden zes punten achter koploper Union Sint-Gillis.