Topper tussen Arsenal en Liverpool gaat donderdagavond niet door
Woensdag, 5 januari 2022 om 14:15 • Chris Meijer

De heenwedstrijd van de halve finale van de Carabao Cup tussen Arsenal en Liverpool is uitgesteld. Beide ploegen hadden donderdagavond om 20.45 uur in het Emirates Stadium tegenover elkaar moeten staan, maar Liverpool diende bij de EFL een verzoek in om het duel uit te stellen vanwege 'een escalerend aantal coronagevallen'. Dat verzoek is gehonoreerd, waardoor het duel op 13 januari ingehaald zal worden.

"We willen de EFL en Arsenal bedanken voor hun begrip", zo schrijft Liverpool via de officiële kanalen. Liverpool heeft andermaal te maken met een corona-uitbraak. Manager Jürgen Klopp, Alisson Becker, Roberto Firmino en Joël Matip ontbraken afgelopen zondag al tijdens de wedstrijd tegen Chelsea (2-2). Mede daardoor had Pepijn Lijnders de leiding over het elftal van Liverpool op Stamford Bridge. De Nederlander legde de afgelopen dagen echter ook een positieve test af.

Het artikel gaat verder onder de video
Lukaku toont berouw: 'Mag het niet wéér verkloten hier'
Meer videos

Daardoor was er al een streep gezet door de persconferentie van Lijnders in aanloop naar het duel met Arsenal. Lijnders was niet de enige binnen Liverpool die de afgelopen dagen positief testte binnen de selectie en staf. Als gevolg van de corona-uitbraak heeft Liverpool het trainingscomplex tijdelijk gesloten. Daarmee moet de uitbraak onder de spelers en selectie een halt worden toegeroepen.

De corona-uitbraak is de reden dat er besloten werd om uitstel te vragen bij de EFL voor de heenwedstrijd van de halve finale van de EFL Cup tegen Arsenal, omdat men van mening was dat er geen representatief elftal op de been kon worden gebracht. Daar was de EFL het klaarblijkelijk mee eens, waardoor de wedstrijd is verplaatst naar 13 januari. Een week na dat duel in het Emirates Stadium volgt de return op Anfield.

 
EFL Cup
 
Arsenal
 
Liverpool
 
Jürgen Klopp
 
Joël Matip

>
League Cup
Liverpool
0
0
Arsenal
Donderdag, 13 januari 2022 om 20:45
Meer nieuws
   
08:00
08:00
Circus.nl bevestigt geruchten en brengt Ronaldinho naar Nederland
0
   
07:54
07:54
Derksen: 'Mij deed het niet veel, maar mijn vrouw vond het heel vervelend'
1
   
07:31
07:31
Mark van Bommel kiest voor tweejarig contract bij Royal Antwerp
99
   
23:55
23:55
Luc Castaignos ziet zijn contract voortijdig verscheurd worden
12
   
23:45
23:45
'Mensen hebben een beeld van mij voordat ik bij een club binnenkom'
38
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties