NAC Breda ontvangt eerste bod op gewilde Thom Haye
Maandag, 10 januari 2022 om 16:12 • Rian RosendaalLaatste update: 16:15

SC Heerenveen lijkt de smaak te pakken te hebben na het aantrekken van Anas Tahiri, die vrijdag werd overgenomen van Roemeense Cluj. De Friezen hebben inmiddels ook een onbekend bod uitgebracht op Thom Haye, zo is bevestigd aan BN DeStem. De 26-jarige middenvelder, bezig aan een sterk seizoen bij NAC Breda, heeft echter meer opties in de winterse transfermarkt. Zijn huidige contract loopt door tot medio 2023.

De Haan zoekt naar eventuele versterkingen voor deze transferwindow, maar ook voor na afloop van dit seizoen. De huidige nummer tien van de Eredivisie kan wel vers bloed gebruiken voor het middenveld. Over enkele maanden lopen namelijk de contracten van Siem de Jong, Rodney Kongolo en Nicolas Madsen (huurdeal) af. Met de komst van Tahiri wist de middenmoter in ieder geval al een tussentijdse aanwinst te presenteren.

De middenvelder van NAC Breda sprak zaterdag met Voetbalzone over zijn toekomst.

Haye liet zich zaterdagavond na afloop van het duel tussen NAC en FC Eindhoven (0-0) al kort uit over zijn nabije toekomst. De middenvelder heeft de nodige ambities en wil graag een stap hogerop maken. "Ik denk dat ik bij veel ploegen in de Eredivisie een meerwaarde kan zijn. Ik heb van jongs af aan stappen gezet, waardoor ik het gevoel heb dat ik er klaar voor ben", zo klonk het in een interview met ESPN.

De in Amsterdam geboren Haye is bezig aan zijn tweede seizoen in het shirt van NAC en de teller staat inmiddels op 67 wedstrijden. In Nederland speelde de door Heerenveen begeerde middenvelder eerder voor AZ, Willem II en ADO Den Haag. Er was tussendoor een uitstapje naar Lecce, waar Haye het tot dertien optredens schopte. Het is nog niet bekend welke vraagprijs NAC momenteel voor hem hanteert. Heerenveen lijkt ruimte te hebben op financieel gebied, daar Joey Veerman voor zes miljoen euro overstapte naar PSV.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
sc Heerenveen
 
NAC Breda
 
Thom Haye

Poll
Denk jij dat Thom Haye goed genoeg is voor sc Heerenveen?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties