Anwar El Ghazi heeft transfer officieel te pakken en draagt nummer 34
Donderdag, 13 januari 2022 om 20:55 • Mart van MourikLaatste update: 21:11

Anwar El Ghazi vervolgt zijn carrière op huurbasis bij Everton, zo meldt de club donderdagavond via de officiële kanalen. De aanvaller maakt de overstap van Aston Villa en komt zeker tot het einde van het seizoen uit voor the Toffees. El Ghazi werd woensdagavond al succesvol medisch gekeurd en hij zal bij de club uit Liverpool met rugnummer 34 gaan spelen, als eerbetoon aan Abdelhak Nouri.

Afgelopen zondag viel de naam van El Ghazi voor het eerst. In het weekend was er nog even sprake van een mogelijke ruildeal, waarbij Lucas Digne de omgekeerde weg zou bewandelen. Everton wilde echter contant geld hebben en veegde een ruilovereenkomst van tafel, maar uiteindelijk raakte de club toch geïnteresseerd. El Ghazi is de tweede aanwinst voor Everton, dat eerder Vitalii Mykolenko en Nathan Patterson binnenhaalde.

De buitenspeler laat in gesprek met Everton TV weten erg verheugd te zijn met de stap. "Ik kan altijd een doelpunt maken op een belangrijk moment. Ik kan in de toekomst veel waarde toevoegen met mijn tempo en techniek. Ik kan de bal vasthouden en ben goed in de een-op-eensituaties. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten om te beginnen. Ik heb al een paar fans ontmoet en het is geweldig om te zien hoe mensen voor de club leven. Het is eigenlijk hun religie. Je wilt gewoon alles geven en ze laten zien wat je kunt doen om ze gelukkig te maken", aldus de dolenthousiaste El Ghazi.

Afgelopen voetbaljaargang kwam El Ghazi in 28 Premier League-optredens tot 10 doelpunten. De vleugelaanvaller zat eveneens in de EK-voorselectie van Oranje, maar overleefde de schifting uiteindelijk niet. Het huidige seizoen verloopt onfortuinlijker voor El Ghazi, die pas in negen competitiewedstrijden in totaal slechts 383 minuten mocht maken. In die duels kwam de voormalig Ajacied eenmaal tot scoren en verzorgde hij een assist.

 
Premier League
 
Aston Villa
 
Everton
 
Anwar El Ghazi
 
Lucas Digne

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties