De Telegraaf: Zahavi overweegt om niet terug te keren bij PSV
Donderdag, 13 januari 2022 om 09:57 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 11:39

Het is nog maar de vraag of Eran Zahavi na de winterstop terugkeert bij PSV. De aanvaller kampt met privéproblemen en heeft van zijn vrouw te horen gekregen dat een terugkeer naar Nederland momenteel niet aan de orde is, meldt De Telegraaf. Het Israëlische gezin werd in korte tijd twee keer slachtoffer van een inbraak, waardoor de vrouw van Zahavi heeft besloten onder geen beding langer in Nederland te willen wonen. Volgens het Eindhovens Dagblad is van een vertrek 'zeker nog geen sprake'. "Zahavi heeft de clubleiding ook nog niet medegedeeld dat hij weg wil."

Volgens De Telegraaf heeft PSV bevestigd dat er privéproblemen spelen rond Zahavi. Terwijl de spits in september met PSV op bezoek ging bij Willem II, werd zijn gezin vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. De overvallers sloegen de vrouw van Zahavi en zouden een stuk van haar haren hebben afgeknipt. Voor zover bekend zijn de verdachten van die inbraak nog niet aangehouden. Na die brute overval werd er ook al gespeculeerd over de toekomst van Zahavi bij PSV. "Ik heb samen met mijn familie een besluit genomen waarvan wij dachten dat het goed voor ons zou zijn. We besloten te blijven", zei Zahavi in september tegen hapodium.com.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Joey Veerman en Fodé Fofana maken basisdebuut voor PSV

Halverwege december kwam wederom het bericht dat Zahavi overwoog om niet terug te keren bij PSV. Zahavi speelt sinds de zomer van 2020 in Eindhoven en heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. De tweede inbraak in korte tijd zou echter diepe sporen hebben achtergelaten bij Zahavi en zijn gezin, ondanks dat er tijdens de tweede inbraak niemand thuis was. Zahavi revalideerde gedurende de winterstop in Dubai van de knieblessure die hij in november tijdens interlandverplichtingen met Israël opliep. De aanvaller is wel weer in training, maar komt dit weekend nog niet in actie, als PSV het opneemt tegen FC Groningen.

De Telegraaf meldt dat PSV de markt aftast om snel te kunnen schakelen bij een eventueel vertrek van Zahavi. Gedurende zijn afwezigheid werd de spitspositie ingevuld door Carlos Vinícius. Ook Cody Gakpo kan vanuit de punt van de aanval uit de voeten. Bovendien voegde Roger Schmidt Fodé Fofana toe aan de selectie. De aanvaller van het beloftenteam is sinds zijn terugkeer bezig aan een sterke reeks in de Keuken Kampioen Divisie en zag dat beloond worden met een plek bij de A-selectie. PSV ziet Zahavi liever niet vertrekken en wil bemiddelen in een eventuele verhuizing naar Eindhoven tot het einde van zijn contract.

Het Eindhovens Dagblad voegt toe dat Zahavi met de directie van PSV heeft gesproken over de mogelijkheid om langer in Nederland te blijven. "Er zijn bij PSV enige twijfels of de aanvaller zijn contract bij de club nog wil uitdienen", schrijft PSV-watcher Rik Elfrink. "Van een vertrek is zeker nog geen sprake en Zahavi heeft de clubleiding ook nog niet medegedeeld dat hij weg wil." PSV bekijkt de mogelijkheid om Zahavi een nieuwe leefomgeving aan te bieden. Of zijn vrouw dat ook ziet zitten, is niet bekend. Zahavi's zaakwaarnemer wil niet reageren op de geruchten over een eventueel vertrek.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Eran Zahavi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties