FC Groningen haalt Melayro Bogarde terug naar Nederland
Vrijdag, 14 januari 2022 om 09:48 • Jeroen van PoppelLaatste update: 09:53

Melayro Bogarde speelt het komende halfjaar op huurbasis voor FC Groningen, zo maakt de Eredivisionist bekend via de officiële wegen. De middenvelder annex verdediger wordt gehuurd van TSG Hoffenheim waar hij nog een contract heeft tot medio 2024. De negentienjarige Bogarde komt bij Hoffenheim, waar hij als jongste Nederlander ooit zijn debuut maakte in de Bundesliga, niet aan spelen toe en mag in de Eredivisie speelminuten opdoen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van Bogarde. "Wij kijken zoals in elk transferwindow of we kwaliteit aan de selectie kunnen toevoegen", vertelt Fledderus op de clubsite. "Melayro is een atletische verdedigende middenvelder, die eventueel ook als centrale verdediger of rechtsback uit de voeten kan. Die multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven op posities waar we nog niet optimaal bezet waren. Wij zijn heel blij dat het ons is gelukt om met de speler en Hoffenheim tot deze tijdelijke overgang te komen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bij Groningen wordt Bogarde vooral binnengehaald om het gemis van Azor Matusiwa op te vangen. Laatstgenoemde werd op de slotdag van de zomerse transferperiode voor vier miljoen euro verkocht aan Stade Reims en liet een gat op het middenveld achter. Bogarde, die dus op verschillende posities uit de voeten kan, zal zich in eerste instantie richten op een controlerende rol in de middenlinie. Bogarde maakte deel uit van alle Nederlandse jeugdteams en heeft drie officiële wedstrijden in Jong Oranje achter zijn naam. Op 20 mei 2020 maakte hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut in de Bundesliga, waarmee hij nog altijd de jongste Nederlander ooit is.

Bogarde, het neefje van oud-international Winston Bogarde, werd op hele jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. De geboren Rotterdammer wachtte zijn kans in het eerste niet af en vertrok in 2018 op zestienjarige leeftijd naar Hoffenheim. Daar volgde in mei 2020 zijn debuut in de hoofdmacht, maar een echte doorbraak zat er sindsdien niet in. Het afgelopen half jaar mocht Bogarde zelfs niet op de bank zitten bij het eerste en kwam hij slechts één keer in actie tijdens een bekerwedstrijd. In totaal staat hij op zeventien optredens voor de Duitse club.

 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
TSG Hoffenheim
 
Melayro Bogarde

Poll
Is dit een goede zet van FC Groningen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties