Maarten Paes heeft droomtransfer naar de Verenigde Staten te pakken
Donderdag, 20 januari 2022 om 16:51 • Mart van MourikLaatste update: 16:55

Maarten Paes verruilt FC Utrecht voor het Amerikaanse FC Dallas. De sluitpost was bij FC Utrecht op een zijspoor beland en maakt nu op huurbasis de overstap naar de Verenigde Staten, waar hij in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar zal spelen. FC Dallas heeft in de huurovereenkomst met FC Utrecht een optie tot koop bedongen.

"Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen. Nadat deze maand de concurrentiestrijd om een plek onder de lat niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "Wij hebben begrip voor dat uitgangspunt en zijn met FC Dallas tot een oplossing gekomen die bij alle betrokken partijen tot tevredenheid stemt. We bedanken Maarten voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem succes toe in de Verenigde Staten."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Na afloop van de eerste seizoenshelft heeft Paes van trainer René Hake te horen gekregen dat hij na de winterstop niet meer de eerste doelman bij Utrecht is. De oefenmeester heeft kenbaar gemaakt voorlopig voor de 21-jarige Fabian de Keijzer te kiezen onder de lat. Paes lijkt niets te zien in een rol als tweede keeper bij de Domstedelingen en zou hebben aangestuurd op een vertrek. Bij FC Dallas krijgt de sluitpost de kans zijn carrière een nieuw leven in te blazen.

Eerder deze transferperiode verkocht Utrecht al Adrián Dalmau aan Sparta Rotterdam en werd Nick Venema aan VVV-Venlo verhuurd. Daarnaast werd Benaissa Benamar gestald bij FC Volendam, dat de verdediger huurt. Mochten de Volendammer promotie afdwingen, dan wordt verhuurperiode automatisch omgezet in een definitieve transfer. Mogelijk wordt Paes dus spoedig aan die lijst toegevoegd, terwijl Utrecht van plan is om de aan MVV Maastricht verhuurde doelman Thijmen Nijhuis terug te halen.

In de zomer van 2018 maakte Paes de overstap van NEC Nijmegen naar Utrecht. In de Domstad begon hij bij Jong FC Utrecht, waarna hij vanaf het seizoen 2019/20 bij de eerste elftal werd gevoegd. Onder meer vanwege een hersenschudding kwam hij in het seizoen erna tot slechts acht officiële wedstrijden in de Eredivisie. In de huidige voetbaljaargang speelde Paes 17 Eredivisie-duels, waarin hij 5 keer de nul hield en 23 tegentreffers incasseerde.

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Maarten Paes
 
Thijmen Nijhuis
 
René Hake

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties