KNVB zet toch streep door duel tussen FC Emmen en Helmond Sport
Vrijdag, 14 januari 2022 om 11:47 • Jeroen van PoppelLaatste update: 11:53

De KNVB heeft een streep gezet door het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Helmond Sport en FC Emmen, zo laat de voetbalbond weten. Helmond Sport weigerde de uitwedstrijd van vrijdagavond te spelen. De Noord-Brabantse club verzocht de KNVB om vanwege de vele coronagevallen het Keuken Kampioen Divisie-duel uit te stellen, en daar gaat de bond nu in mee. Voor Helmond Sport dreigt vermoedelijk een straf, maar daar kon de voetbalbond vrijdag nog niets over zeggen.

De KNVB ontving maandagmiddag een verzoek van Helmond Sport om het duel in Emmen uit te stellen: door blessures en coronagevallen kon de ploeg amper een elftal op de been brengen. Letterlijk: in eerste instantie werd nog uitgegaan van tien fitte veldspelers plus twee keepers, later werd dat bijgesteld naar tien spelers, inclusief doelmannen. Dat is reden genoeg voor uitstel, zo was de gedachte.

De reglementen van de voetbalbond schrijven weliswaar voor dat een club minimaal twaalf veldspelers plus één doelman moet hebben, maar dan moet corona wel dé oorzaak zijn van de vele afwezigen. Bij Helmond blijkt dat niet het geval: van de dertien spelers die de club moet missen, is ongeveer de helft geblesseerd en slechts een deel besmet met corona. "Door de combinatie van positief geteste én geblesseerde spelers voldoet de club niet aan de richtlijn om wedstrijden vanwege corona uit te stellen", schrijft de KNVB. "Hiervoor worden de reglementen gevolgd die zijn opgesteld. De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt."

Philippe van Esch, algemeen directeur van Helmond, tastte donderdag in het duister met het oog op eventuele gevolgen, daar de KNVB het duel in eerste instantie weigerde af te lasten. Van Esch was niet van plan om met slechts tien spelers, inclusief keepers, te spelen in Emmen. "Dat is onmogelijk", aldus de directeur, die verder niet op de kwestie in wil gaan. De KNVB liet eerder weten dat als Helmond Sport niet op zou komen dagen, de aanklager betaald voetbal zou kijken wat er met het duel zou gebeuren.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Helmond Sport

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties