Borussia Dortmund en Bayern München jagen op Ajax-talent Prince Aning
Vrijdag, 14 januari 2022 om 18:25 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 18:26

Prince Aning staat voor een overgang van Ajax naar Borussia Dortmund, zo verzekeren Duitse media en Ajax Showtime. Volgens Voetbal International heeft Bayern München echter ook interesse en maken beide topclubs uit de Bundesliga werk van zijn komst. De zeventienjarige linkerverdediger beschikt nog niet over een profcontract, al heeft de Amsterdamse club wel de intentie om 'binnenkort' met een contractvoorstel te komen.

Jeugdvoetballers mogen in Nederland vanaf hun zestiende verjaardag een profcontract ondertekenen. Bij Anin, die in april zijn achttiende verjaardag viert, heeft dat om nog onduidelijke redenen niet plaatsgevonden. Aning speelt dit seizoen in Ajax Onder 18 en heeft met name in de UEFA Youth League-wedstrijden van het team tegen Borussia Dortmund indruk gemaakt in Duitsland. Ondanks de 1-5 nederlaag op De Toekomst was Aning aan Ajax-zijde een positieve meevaller en hij blonk ook uit in het met 0-1 gewonnen uitduel met de leeftijdsgenoten van die Borussen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Aning, die al sinds zijn achtste voor Ajax speelt, en zijn management hebben inmiddels al enkele gesprekken met Borussia Dortmund gevoerd. Volgens Ajax Showtime staat het kamp-Aning welwillend tegenover een dergelijke transfer, al valt niet uit te sluiten dat Ajax alsnog op zeer korte termijn met een serieus voorstel komt. Volgens de berichten is het de bedoeling dat Aning, als hij de overstap naar Duitsland maakt, in de Onder 23 van Borussia Dortmund komt te spelen. Het is onduidelijk of Bayern ook concrete plannen heeft voorgelegd aan de jongeling.

Mocht Aning daadwerkelijk naar Borussia Dortmund vertrekken, dan wordt hij herenigd met Julian Rijkhoff. De spits, die later deze maand zijn zeventiende verjaardag viert, maakte ongeveer een jaar geleden dezelfde stap en speelt in de Onder 19 van Borussia Dortmund.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Borussia Dortmund

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties