Feyenoord bereikt akkoord over transfer Patrik Wälemark
Vrijdag, 14 januari 2022 om 16:59 • Tom RofekampLaatste update: 19:37

Feyenoord heeft de eerste winteraanwinst binnen. De club heeft volgens het aan Feyenoord Transfermarkt gelieerde 1908 een akkoord bereikt met BK Häcken over de komst van Patrik Wälemark. Club Brugge en Sampdoria zouden eveneens geboden hebben op de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder, maar zien de Rotterdammers er met de buit vandoor gaan.

Aftonbaldet meldde afgelopen dinsdag nog dat Häcken biedingen had ontvangen tussen de 2 en 2,5 miljoen euro. De Zweedse club gaf toen nog iedereen nul op het rekest. Ook Ajax, Atalanta, Sassuolo, Rubin Kazan, FK Rostov en Anderlecht zouden in het recente verleden al 'belangstelling hebben getoond', maar waren niet zo concreet als de drie hiervoor genoemde clubs. Omdat Wälemark een contract tot december 2024 had, wilde zijn club pas meewerken bij hogere biedingen. Pas wanneer er bedragen 'tussen de 4 en 5 miljoen euro' werden geboden, was de huidige nummer twaalf van de Allsvenskan bereid om te luisteren.

Walemark speelt sinds januari 2020 voor Häcken, dat hem destijds overnam van Qviding FIF. Sindsdien speelde hij 54 wedstrijden voor de Zweedse middenmoter, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten en dertien assists. Met 9 doelpunten en 7 assists in 29 officiële duels heeft Walemark tevens een uitstekend seizoen achter de rug, waarna de geruchtenstroom over een transfer al gauw op gang kwam.

"Ik denk dat Patrik gemotiveerd zal worden door de interesse. Zo'n type is hij wel", stelde Häcken-trainer Per-Mathias Högmo recentelijk nog over de veelvuldige interesse voor Wälemark "Hij wordt daar niet nerveus van, maar alleen maar scherp en gemotiveerd." Technisch directeur van Feyenoord Frank Arnesen bevestigt aan Voetbal International naast de komst van Wälemark ook dat de komst van Cole Bassett naar Rotterdam rond is. De Amerikaanse middenvelder komt over van Colorado Rapids en dient als alternatief voor Riechedly Bazoer, wiens komst financieel onhaalbaar bleek.

 
Feyenoord
 
Patrik Wålemark

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties