Gewilde Haye laakt handelwijze van NAC Breda: 'Ik stoor me een beetje'
Zaterdag, 15 januari 2022 om 12:40 • Jordi TomasowaLaatste update: 07:58

Als het aan Thom Haye ligt, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor NAC Breda gespeeld. De 26-jarige middenvelder kan rekenen op concrete interesse van sc Heerenveen en hoopt dat een transfer zo snel mogelijk rondkomt. NAC houdt vooralsnog echter voet bij stuk en weigert zijn speler te laten vertrekken, hetgeen tot irritatie leidde bij Haye.

Haye sprak vrijdagavond na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Volendam klare taal wat betreft zijn toekomst bij de Bredase club. "Ik ga er eerlijk gezegd van uit dat ik nu mijn laatste wedstrijd voor NAC gespeeld heb", zei hij voor de camera van ESPN. "Als je kijkt naar hoe het tot nu toe gegaan is, hoe concreet Heerenveen is en wat er nu op tafel ligt, dan verwacht ik eigenlijk wel vanuit NAC dat ze er de komende dagen op een normale manier uit kunnen komen."

"Ik snap heel goed dat NAC ook moet onderhandelen, maar ik stoor me eigenlijk wel een beetje aan de manier waarop het op dit moment gaat", vervolgde Haye. "Ik denk dat Heerenveen het heel netjes doet en vrij snel en duidelijk communiceert. Ik heb ook met de staf van NAC gesproken en de staf geeft ook aan dat ik klaar ben voor deze stap en dat ze me het gunnen. Ze verwachten dat het eigenlijk wel goed moet komen. Het gaat tot nu toe alleen vrij moeizaam."

Met het interview voert Haye de druk verder op. Op dit moment bevinden NAC en Heerenveen zich nog in een patstelling. De Friese club heeft sinds begin deze week meerdere biedingen uitgebracht, maar is er nog niet in geslaagd om de impasse te doorbreken.BN DeStem meldde dat een eerste bod door NAC resoluut van tafel werd geveegd en vervolgens weigerde algemeen directeur Mattijs Manders een bedrag te noemen waarvoor de middenvelder te koop is. Hij gaf eveneens geen indicatie waar Heerenveen aan moet denken.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
NAC Breda
 
sc Heerenveen
 
Thom Haye

>
Eerste Divisie
NAC Breda
0
0
FC Volendam
Vrijdag, 14 januari 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
09:20
09:20
Van der Vaart ziet doek voor Esbjerg vallen na nieuwe nederlaag
10
   
09:00
09:00
Analyse na 88.000 wedstrijden: 'Wordt Ajax het Bayern van Nederland?'
50
   
08:37
08:37
Feyenoord wacht mogelijk dubbele tegenvaller: tweetal lijkt onhoudbaar
42
   
07:52
07:52
Excelsior sloopt Heracles: 'Ze hadden het mentaal heel zwaar'
27
   
07:08
07:08
'Ideale opvolger' Overmars bedankte voor de eer na verdeeldheid binnen Ajax
16
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties