Arsenal-fans smullen van prachtgoal én verwarrende viering Vlahovic

Het ging voor Vlahovic in de elfde minuut dus fout met een strafschop, maar het deerde het oppermachtige Fiorentina maandag allerminst. De spits werd enkele minuten later vrijgezet door een fraaie steekbal, schoot op doelman Salvatore Sirigu en zag Álvaro Odriozola in de rebound scoren: 1-0. De thuisploeg ging vrolijk verder en scoorde na een half uur via Giacomo Bonaventura, die zijn kopbal nog gered zag worden en in de nastoot onmogelijk kon missen: 2-0.

Kort voor rust maakte Cristiano Biraghi er met een fantastische vrije trap van grote afstand 4-0 van. Vlahovic kreeg zijn gewenste doelpunt als vermeld in de tweede helft alsnog. De spits moest daar na een goede hoge pass van achteruit nog het nodige voor doen: Vlahovic plukte de bal heerlijk uit de lucht, om die precies in de loop mee te nemen en over de uitgekomen Sirigu heen te tikken: 5-0. De van Arsenal gehuurde Lucas Torreira zette met een eenvoudige kopbal bij de tweede paal de 6-0 eindstand op het scorebord.