Sydney van Hooijdonk maakt het seizoen af bij sc Heerenveen
Dinsdag, 25 januari 2022 om 16:10 • Laatste update: 16:12

Sydney van Hooijdonk keert terug in Nederland. SC Heerenveen meldt dinsdag namelijk dat de 21-jarige aanvaller op huurbasis het seizoen afmaakt in het Abe Lenstra Stadion. Van Hooijdonk blijft eigendom van Bologna, dat hem de komende maanden dus in Nederland stalt. Over een eventuele koopoptie worden geen mededelingen gedaan. Hij sluit gelijk aan bij de A-selectie van de club waar maandag hoofdtrainer Johnny Jansen per direct werd ontslagen.

"Het is geen geheim dat we al langere tijd op zoek waren naar een spits", reageert technisch directeur Ferry de Haan op de website van Heerenveen. "Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten."

Van Hooijdonk had afgelopen zomer al de overstap van NAC Breda naar Heerenveen kunnen maken, maar hij gaf destijds de voorkeur aan een transfer naar Bologna. In Italië kwam hij het afgelopen halfjaar weinig aan spelen toe: Van Hooijdonk speelde in de eerste seizoenshelft 39 minuten, verspreid over 5 officiële wedstrijden. De spits behoorde weliswaar steevast tot wedstrijdselectie van Bologna, maar kwam slechts vijf keer als invaller binnen de lijn en kwam tijdens die optredens niet tot scoren.

Desondanks wilde Bologna hem eigenlijk niet verhuren. "Terwijl ik dat zelf wel graag wilde. In samenspraak met Bologna is nu afgesproken dat ik toch word verhuurd. De komende weken wordt duidelijk wat het gaat worden", zei Van Hooijdonk vorige maand in gesprek met BN DeStem. In hetzelfde interview achtte hij de kans nog klein dat hij zou terugkeren naar Nederland. "Ik weet niet of ik een terugkeer naar Nederland moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen."

"'Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen', zei Thom (Haye, red.). Daar heeft hij gelijk in. In Italië heb ik daar geen last van, omdat niemand mij nog kent", sprak Van Hooijdonk. Nu keert hij dus toch terug op de Nederlandse velden, waar hij eerder namens NAC Breda 23 doelpunten en 4 assists verzorgde in 70 officiële wedstrijden. Zijn contract bij Bologna loopt voorlopig nog door tot medio 2025.

 
Eredivisie
 
Serie A
 
sc Heerenveen
 
Bologna
 
Sydney van Hooijdonk

Poll
Verstandige keuze van Sydney van Hooijdonk?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties