Eindhovens Dagblad voorspelt nieuw spitsenduo PSV in topper tegen Ajax
Vrijdag, 21 januari 2022 om 16:05 • Jeroen van Poppel

Eran Zahavi keert zondag in de topper tegen Ajax vermoedelijk terug in de basis bij PSV, zo stelt het Eindhovens Dagblad. De 34-jarige spits is nog een twijfelgeval voor de kraker, maar wordt aan de aftrap verwacht in een koppel met Cody Gakpo. "We moeten dat bekijken, maar het is in ieder geval belangrijk dat Eran zijn rentree weer heeft gemaakt", doelde Schmidt op de persconferentie op de invalbeurt van de Israëliër donderdag in de TOTO KNVB Beker tegen Telstar (2-1 zege).

Zahavi was bijna twee maanden uit de roulatie door een knieblessure en het is de vraag hoeveel risico Schmidt wil nemen. "Over de fitheid van Eran hoef ik me geen zorgen te maken", aldus de Duitser. "Ik weet dat hij alles in het werk heeft gesteld, maar ook echt alles. Daar hoef je bij hem nooit over in te zitten. We nemen zondag de beslissing. Eran heeft er natuurlijk een aantal maanden uitgelegen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De andere optie in de spits, Maximiliano Romero, lag er nog veel langer uit. "Meer dan een jaar", memoreerde Schmidt, om aan te geven dat de Argentijn ook geen ideale optie is om mee te starten. Fodé Fofana is dat na zijn basisdebuut tegen Telstar ook niet gebleken, gaf Schmidt min of meer toe. "We hebben hem nu een wedstrijd de kans gegeven om te wennen en natuurlijk zijn er voor hem nog aandachtspunten. Vergeet ook niet dat hij terugkomt van een blessure. Wij geloven dat deze jongen veel aan boord heeft om voor PSV in de toekomst een hele goede spits te kunnen worden."

PSV kan tegen Ajax in ieder geval niet beschikken over André Ramalho, Noni Madueke, Ryan Thomas, Carlos Vinícius en Ibrahim Sangaré. Schmidt weet wat hij kan verwachten komende zondag. "Ajax speelt vaak met dezelfde elf spelers, dus daar moeten we ons goed op instellen", zei Schmidt. "Bij ons is er achterin voor Olivier Boscagli zeker een leidersrol weggelegd, nu André er tijdelijk uit is. Hij is daar al volop mee bezig en ik denk dat hij dit verder kan uitbouwen." Voor nieuweling Joey Veerman is vermoedelijk geen plek in de basis, omdat aanvoerder Marco van Ginkel aan de aftrap wordt verwacht.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Boscagli, Obispo, Mauro; Gutiérrez, Van Ginkel; Doan, Götze; Gakpo, Zahavi

 
Eredivisie
 
PSV

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties