Willem II volgt transfertip Kraay junior op en presenteert Hornkamp
Maandag, 24 januari 2022 om 18:02 • Rian RosendaalLaatste update: 20:12

Willem II neemt Jizz Hornkamp over van FC Den Bosch, zo maken beide clubs maandag officieel wereldkundig. Er was vrijdag reeds een akkoord bereikt over de tussentijdse transfer van de 23-jarige aanvaller, die over een aflopend contract beschikte in Den Bosch. De medische keuring bracht geen problemen aan het licht en Hornkamp tekende daarna in Tilburg tot medio 2024, met de optie op nog een seizoen extra.

"Ik hoefde niet lang na te denken toen Willem II zich al van de zomer meldde", reageert Hornkamp op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik wil naar de Eredivisie. Ook de supporters en de wijze waarop de club wil voetballen zijn voor mij redenen om naar Tilburg te komen." De aanvaller zag maandag op zijn eerste training bij Willem II enkele bekende gezichten. "Ché (Nunnely, red.) en Leeroy (Owusu, red.) ken ik van de Ajax-jeugd. Ringo (Meerveld, red.) ken ik uiteraard van FC Den Bosch. We hebben een goede connectie, zowel binnen als buiten het veld."

Hornkamp ziet zichzelf als 'een afmaker en een balvaste aanvaller'. "In de zestien scoor ik vrij gemakkelijk, erbuiten ben ik vooral een aanspeelpunt", aldus de winteraanwinst, die op 6 februari hoopt te kunnen debuteren in het thuisduel met RKC Waalwijk. "In dit prachtige shirt voor onze supporters scoren is iets waar ik erg naar uitkijk." Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met het aantrekken van Hornkamp. "Jizz heeft in het verleden bewezen veel scorend vermogen te bezitten. Zijn doelgerichtheid is een onderscheidende kwaliteit. Ook beschikt Jizz over de juiste mentaliteit om het team aan doelpunten en een goed resultaat te helpen."

Hans Kraay junior volgt Hornkamp al lange tijd in de Keuken Kampioen Divisie en de analist is blij dat hij nu eindelijk de stap maakt richting de Eredivisie. "Jouw lobbywerk heeft effect gehad", zei presentator Pascal Kamperman vrijdag met een kwinkslag. "Je moet jezelf nooit fêteren, maar ik heb volgens mij wel een keer of 21 gezegd dat ik 'm zou halen als ik Willem II was, omdat ik hem beter vind dan Kwasi Wriedt", antwoordde Kraay vrijdagavond in de studio van ESPN, waar onder meer het duel tussen Den Bosch en FC Eindhoven werd geanalyseerd. "Vorig seizoen heeft hij 20 keer gescoord in 33 wedstrijden. Het is voor Den Bosch een enorme aderlating. Ik hoop in ieder geval dat ze er wel iets aan overgehouden hebben. Een tonnetje of drie à vier mag toch wel?"

Hans Kraay junior is al lange tijd een bewonderaar van Jizz Hornkamp.

Hornkamp was overigens geschorst voor de ontmoeting van Den Bosch met Eindhoven van vrijdagavond en de aanvaller bekeek het duel van zijn club vanaf de tribune. De aanstaande transfer van de aanvaller van Willem II werd door ESPN vrijdag al gecheckt bij Den Bosch, waar men echter geen extra informatie wilde geven. "Ik kan daar niets over zeggen, dus dan weet je genoeg", zo kreeg een verslaggever van de betaalzender te horen van de persvoorlichter van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De kersverse aanwinst van Willem II maakte deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en kwam via AZ bij sc Heerenveen terecht. In de zomer van 2019 volgde de overstap richting Den Bosch. Dit seizoen kwam hij tot dusver tot vijf doelpunten in achttien wedstrijden. In totaal wist Hornkamp 25 maal het net te vinden namens Den Bosch in 54 optredens.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
Willem II
 
FC Den Bosch
 
Jizz Hornkamp

Poll
Denk jij dat Jizz Hornkamp goed genoeg is voor de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties