Maduka Okoye leidt met fout verrassende eliminatie van Nigeria in
Zondag, 23 januari 2022 om 21:49 • Jeroen van Poppel

Nigeria is zondagavond verrassend uitgeschakeld op de Afrika Cup. The Super Eagles kwamen tegen Tunesië zwak voor de dag en kregen het deksel op de neus toen Sparta Rotterdam-doelman Maduka Okoye in de fout ging bij een afstandsschot: 0-1. Alex Iwobi van Everton viel vervolgens in bij Nigeria en pakte vijf minuten later rood, waarmee hij zijn land voor een onmogelijke opdracht stelde.

In de openingsfase werd de Tunesische verdediger Montassar Talbi met een bal van de lijn van een doelpunt onthouden. Daarna was het Nigeria dat het meest aandrong op een doelpunt, maar kansen bleken in de eerste helft zeer schaars en er volgde geen enkel schot op doel meer aan beide zijdes. Dat veranderde twee minuten na rust, toen Youssef Msakni het Nigeriaanse doel van grote afstand onder vuur nam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De bal kwam laag over de grond vrijwel recht af op Okoye, die daar slechts een halve hand achter kreeg en zo een Tunesische treffer toestond: 0-1. Nigeria ging op zoek naar de gelijkmaker en bracht na een uur speler onder meer Alex Iwobi in het veld. De aanvaller van Everton zou daar slechts vijf minuten blijven staan, want hij kreeg vanwege een nare tik op de schenen bij Msakni rood na een VAR-check.

In ondertal kreeg Moses Simon na een goede aanname een grote kans op de Nigeriaanse gelijkmaker, maar doelman Bechir Ben Said greep goed in. In blessuretijd kreeg Umar Sadiq dé kans om een verlenging binnen te halen, maar de doorgebroken aanvaller mikte naast.

 
Afrika Cup
 
Nigeria
 
Tunesië
 
Maduka Okoye

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties