Derksen ziedend op Feyenoorder: 'Ik word ziek van dat soort klootzakken'
Dinsdag, 25 januari 2022 om 17:03 • Laatste update: 17:12

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Cyriel Dessers. De spits van Feyenoord raakte zondag in de uitwedstrijd tegen NEC (1-4) betrokken bij een rode kaart van Iván Márquez en kan sindsdien op weinig sympathie rekenen bij de analyticus van VI Vandaag. Derksen noemt spelers als Dessers 'klootzakken' en 'matennaaiers'. Dessers ging naar de grond toen hij een tik in het gezicht kreeg van de verdediger van NEC, die daarop de rode kaart zag van scheidsrechter Pol van Boekel.

Dessers kwam vijf minuten voor tijd binnen de lijnen voor Alireza Jahanbakhsh en raakte twee minuten later betrokken bij het incident waarvoor Márquez rood kreeg. De Spanjaard duwde de aanvaller van Feyenoord in het gezicht, waarna laatstgenoemde ter aarde stortte. "Ik vind het bezopen. Mijn woede was nauwelijks geklaard toen ik NEC - Feyenoord zag", aldus Derksen. "Dan komt die wisselspeler erin, die Dessers. Die is vervelend en krijgt dan een duw op zijn kin. Die gaat liggen rollebollen alsof zijn kop eraf geslagen is. Ik word ziek van dat soort klootzakken, matennaaiers. Ik zou als trainer nooit accepteren dat mijn spelers zich zo zouden gedragen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Márquez is door de aanklager betaald voetbal inmiddels voor één duel geschorst en mist daardoor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 5 februari. Ook kreeg hij één duel voorwaardelijk. Eerder dit seizoen miste Márquez al het thuisduel met PSV, nadat hij een week eerder zijn vijfde gele kaart had gekregen. "Is Dessers nou blij dat die jongen van NEC drie weken niet kan voetballen?", ging Derksen maandag verder. "De VAR kan toch aanvoelen dat dit een onnozele reactie is op vervelend gedrag van Dessers? Dessers wordt gebombardeerd tot slachtoffer, terwijl hij zelf aan spelbederf doet."

Bas Nijhuis, die ook aanwezig was in de talkshow, probeerde de situatie te duiden. "Het verhaal is dat hij iemand in het gezicht duwt terwijl er geen bal in de buurt is", aldus de KNVB-official. "Stel dat ik het als scheidsrechter had gezien en ik had geel getrokken, dan moet je er als VAR echt wel overheen komen dat het een honderd procent rode kaart is. Nu is het een missed incident en kan de VAR adviseren om te gaan kijken." Dat Dessers in de ogen van Derksen overdreven naar de grond gaat, heeft volgens Nijhuis geen invloed op de kleur van de kaart. "Wij nemen in onze beslissing niet mee hoe een speler valt."

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
NEC
 
Cyriel Dessers
 
Bas Nijhuis

>
Eredivisie
NEC
1
4
Feyenoord
Zondag, 23 januari 2022 om 12:15
Poll
Ben jij het met Johan Derksen eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:20
00:20
Perez: 'Als híj je moet redden... Hij heeft geen idee wat hij hier moet doen'
8
   
23:55
23:55
Dramatische strafschop kost Van Bronckhorst eerste Europese prijs als trainer
115
   
23:30
23:30
Analyse na 88.000 wedstrijden: 'Wordt Ajax het Bayern van Nederland?'
47
   
23:13
23:13
Schokkend: Schot gaat knock-out na omsingeling door groep wrede hooligans
0
   
22:14
22:14
Schalke 04 haalt bij Jong Ajax tweede Nederlandse selectiespeler weg
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties