NEC-trainer Meijer laat zich uit over mogelijke komst Wilfried Bony
Dinsdag, 25 januari 2022 om 13:55 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 13:57

Rogier Meijer hoopt Wilfried Bony te verwelkomen bij NEC. De trainer laat tegenover Voetbal International weten daarentegen wel te begrijpen dat de mogelijke komst van de spits emoties oproept bij een deel van de supporters. Fans van NEC spraken zich dinsdagochtend uit tegen een mogelijke transfer van Bony, die een verleden heeft bij aartsrivaal Vitesse, waar hij tussen 2011 en 2013 zeer succesvol was.

"De emoties begrijp ik, maar we zijn negen jaar verder", zegt Meijer dinsdag na de training. "Wat mij betreft is hij welkom. Er waren ook emoties toen Berghuis van Feyenoord naar Ajax ging. Zo gaat dat. De jongens vinden het geweldig dat hij er is. Wilfried heeft bij Manchester City in de top van de Premier League gespeeld. Dat is alleen maar mooi. Hij is het voetballen zeker niet verleerd. Hij is erg balvast, heeft een goede passing en is gedreven. Hoe groot de kans is dat hij komt? Die kans is aanwezig."

Meer: Transfervrije Jürgen Locadia staat mogelijk voor terugkeer in Eredivisie

Als het aan de fans van NEC ligt gaat het echter niet tot een transfer komen, zo werd duidelijk uit foto's van spandoeken die zijn opgehangen bij het Goffertstadion. "Gisteren hebben wij via verschillende media gelezen dat NEC bezig zou zijn met een nieuwe spits, Wilfried Bony. Erg verontrustend! Ieder met een beetje gevoel voor de club weet hoe dit zit", viel te lezen op de website van supportersvereniging Legio Noviomagum. "Waar zijn de zogenaamde cultuurbewakers binnen onze BVO? Is er dan niemand die het begrijpt? Wij zullen Bony NOOIT accepteren in het heilige rood groen zwart. Zoek je heil bij die andere Gelderse Eredivisie-club, maar niet bij ons!", doelden de supporters op Vitesse.

Het statement is een gezamenlijk schrijven van Legio Noviomagum, HKN/East-Side, Nijmegen Fanatics en Bloedkuul Casuals. Bij het Goffertstadion zijn spandoeken opgehangen met de tekst 'Bony NOOIT in onze driekleur' en 'W.BONiet Welkom'. "Even terug naar de feiten. Toen 'kind van de club' Navarone F. ons verliet, walgde ieder terecht van zijn actie. Zo ook walgen wij van het idee van Wilfried Bony in onze heilige driekleur. Diezelfde Wilfried Bony die zogenaamd onze kelen doorsneed bij het vieren van een doelpunt in de derby. En ja, ook die Wilfried Bony maakte afgelopen oktober nog duidelijk dat hij, in aanloop van de derby, een vite$$enaar is."

Bony kwam in contact met NEC dankzij technisch directeur Ted van Leeuwen en adviseur Fred Rutten, die de Ivoriaan kennen uit hun tijd bij Vitesse. De komst van Bony naar Arnhem bleek in 2011 een schot in de roos. De centrumspits produceerde 58 goals en 18 assists in 77 officiële duels en verdiende een toptransfer naar Swansea City. Het bedrag van zestien miljoen euro dat Bony naar verluidt opleverde is nog altijd een clubrecord voor Vitesse. De komende dagen mag hij zich bewijzen bij NEC. "Een speler die zich in het verleden zo geprofileerd heeft, zal geen ondersteuning van ons krijgen. Wij kunnen ons niet identificeren met spelers als deze in ONS shirt", schrijven de NEC-fans.

 
Eredivisie
 
NEC
 
Vitesse
 
Wilfried Bony
 
Fred Rutten

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties