Newcastle heeft beet met jawoord van belangrijke basiskracht Bosz
Woensdag, 26 januari 2022 om 13:05 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 13:09

Peter Bosz dreigt Bruno Guimarães in de slotdagen van de winterse transfermarkt kwijt te raken. Olympique Lyon heeft een bod van veertig miljoen euro van Newcastle United op de middenvelder van en het nationale elftal van Brazilië geaccepteerd, zo melden GOAL en Fabrizio Romano. Guimarães is momenteel in Ecuador en ondergaat een medische keuring zodra hij in Brazilië is.

Zowel Romano als L'Équipe benadrukt dat Guimarães aanvankelijk zijn zinnen had gezet op een zomerse transfer. De defensieve middenvelder geniet immers al geruime tijd belangstelling van onder meer Arsenal en Juventus. Ook Olympique Lyon, dat elfde staat in de Ligue 1, wikt en weegt het voorstel uit Engeland, daar Guimarães een belangrijke kracht is voor Bosz. Feit is dat hij twee jaar geleden voor de helft, twintig miljoen euro, van Athletico Paranaense uit zijn vaderland werd overgenomen. De Braziliaanse club bedong een doorverkooppercentage van twintig procent.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het door de Saudische overname ineens steenrijke Newcastle United heeft Guimarães een aantrekkelijk voorstel op financieel gebied gedaan. L'Équipe schrijft dat hij in Noordoost-Engeland een bedrag van 440.000 euro per maand kan gaan verdienen. Dat is het dubbele van wat de middenvelder, goed voor 71 duels voor les Gones in alle competities, opstrijkt in Lyon.

Voor Newcastle United wordt Guimarães de derde versterking in deze transferperiode zijn. Verdediger Kieran Trippier werd voor vijftien miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid en spits Chris Wood werd voor dertig miljoen euro gekocht van Burnley.

 
Ligue 1
 
Olympique Lyon
 
Peter Bosz
 
Kieran Trippier
 
Bruno Guimarães Rodriguez Moura

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties