Ajax bevestigt huurdeal met Aarhus en laat negentienjarige aanvaller gaan
Donderdag, 27 januari 2022 om 13:06 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 13:17

Eskild Dall vertrekt op huurbasis naar AGF Aarhus in Denemarken, zo maakt Ajax donderdag bekend via de officiële kanalen. De negentienjarige aanvaller is er vooralsnog niet in geslaagd om door te breken bij de Amsterdammers, waar hij zijn wedstrijden voornamelijk in de Onder 18 speelt. Het contract van Dall loopt bij Ajax nog een jaar door. Aarhus heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Dall maakte in de zomer van 2020 de overstap van Silkeborg IF naar Ajax en ondertekende destijds een contract tot medio 2023. De aanvaller is een grote fan van zijn landgenoot Kasper Dolberg, die ook van Silkeborg naar Ajax ging en nu in Frankrijk voor OGC Nice speelt. "Ik mag hem graag. Het is een idool van mij, een inspirator. Ik heb veel respect voor hem, maar ik ben nog zeker niet de nieuwe Dolberg", zei hij bij zijn overgang naar Ajax.

Dall wachtte nog altijd op zijn debuut voor Jong Ajax. Een debuut in het eerste elftal leek al helemaal ver weg voor de aanvaller. Ajax voegt aan het bericht toe dat Aarhus een optie tot koop heeft bedongen bij de onderhandelingen. Dit seizoen speelde Dall acht competitiewedstrijden voor Ajax Onder 18, waarin hij vijfmaal trefzeker was. In de Youth League kwam hij tot vijf duels, al scoorde hij niet in dat toernooi.

"Eskild is een talent dat de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen bij Aarhus, waarbij we hem goed zullen begeleiden", zegt sportief directeur Stig Inge Bjornebye op de clubsite. "We hebben veel informatie ingewonnen, onder meer via Onder 19-trainer Dennis Pedersen, die met hem heeft samengewerkt bij Silkeborg. We hebben dus een goed beeld van de kwaliteiten van Eskild, als speler en als persoon. We kijken ernaar uit om hem te verwelkomen. Hij zal zowel bij de A-selectie als de Onder 19 betrokken worden."

 
Eredivisie
 
Ajax

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties