Hendrix keert terug in Nederland en tekent voor anderhalf jaar bij Feyenoord
Woensdag, 26 januari 2022 om 18:03 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 18:04

Jorrit Hendrix keert officieel terug op de Nederlandse velden. De 26-jarige middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd door Feyenoord, dat hem overneemt van Spartak Moskou. Technisch directeur Frank Arnesen heeft tevens een optie tot koop bedongen bij de onderhandelingen. Hendrix is de derde winterversterking voor Feyenoord, dat zich eerder al verzekerde van de komst van Cole Bassett en Patrik Wälemark.

De afgelopen tijd werd Riechedly Bazoer nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord. Slot rekent er echter niet meer op dat er nog een akkoord zal worden bereikt met Vitesse. Joey Veerman was ook enige tijd in beeld, maar hij koos ervoor om sc Heerenveen in te ruilen voor PSV. Daarop schakelde Feyenoord door naar Hendrix.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Slot liet na de door Feyenoord met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen NEC van zondag optekenen dat hij nog een defensieve middenvelder aan zijn selectie wilde toevoegen deze transferwindow. "We hebben voor de positie verdedigend op het middenveld eigenlijk maar één speler die dat kan en dat is Fredrik Aursnes", zei Slot. Door het vertrek van Naoufal Bannis, Christian Conteh en Mark Diemers is de selectie minder breed, terwijl João Teixeira onder trainer Arnse Slot nergens op hoeft te rekenen. De Portugese middenvelder heeft net als het eerder genoemde drietal groen licht gekregen om (tijdelijk) te vertrekken.

Hendrix, enkelvoudig Oranje-international, verruilde PSV een jaar geleden voor Spartak Moskou. Tot dusver slaagde Hendrix er nog niet in om bij de huidige nummer negen van Rusland een vaste basisplaats te veroveren. Hendrix speelde 684 minuten voor Spartak Moskou, verspreid over 22 wedstrijden waarin hij geen doelpunten of assists leverde. Ondanks dat zijn contract nog doorloopt tot medio 2024, mag de middenvelder nu dus tussentijds vertrekken. Hij is na Wälemark en Bassett de derde winteraanwinst voor Feyenoord.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Jorrit Hendrix

Poll
Is dit een goede zet van Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties