Feyenoord presenteert tweede aanwinst van de dag: 'Een groot talent'
Dinsdag, 1 februari 2022 om 20:08 • Laatste update: 20:12

Feyenoord heeft de komst van Karim Dermane dinsdagavond officieel bevestigd. De achttienjarige jeugdinternational van Togo komt per direct over van de Planète Foot Académie in Lomé, de hoofdstad van Togo. Hij heeft zich tot medio 2026 verbonden aan de Rotterdammers. De interesse in Dermane kwam eind vorig jaar naar buiten: de middenvelder stond al enige tijd op de lijstjes van de scouts van Feyenoord.

Het talent liep al eens stage op Varkenoord en de technische leiding was destijds onder de indruk van de 'stormachtige ontwikkeling' die hij doormaakte in een kort tijdsbestek. Onder meer in een oefenduel met Werder Bremen liet hij een sterke indruk achter. Technisch directeur Frank Arnesen is dan ook blij met de transfer. "We zien in Dermane een groot talent waarvan de verwachting is dat hij het niveau van Feyenoord snel zal oppakken", zegt hij op de clubsite.

Feyenoord meldt zodoende twee transfers op één dag: eerder op de dinsdag werd de transfervrije komst van Philippe Sandler bekrachtigd. Met de komst van Dermane weet Feyenoord onder meer Manchester City, Chelsea en Red Bull Salzburg af te troeven. "Het voelt voor mij heel erg goed om hier te zijn", reageert de jongeling op zijn transfer. "Ik ben onder de indruk van de club en wil me hier heel graag verder ontwikkelen en aan iedereen laten zien wat ik in huis."

Kort na de stageperiode, in oktober, meldde Feyenoord Transfermarkt dat Feyenoord geen concrete actie had ondernomen om Dermane definitief aan te trekken. In november kwam naar buiten dat de club alleen in het eerste elftal wil reserveren, waardoor het leek alsof de interesse in Dermane op een laag pitje was gezet. In oktober liet de speler in kwestie zich nog kort over een mogelijke overstap richting De Kuip. "Feyenoord is een goede club, één familie. Ik houd echt van de club, serieus! Laten we afwachten wat er gaat gebeuren."

 
Eredivisie
 
Feyenoord

Poll
Is dit een goede zet van Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties