Wilfried Bony ondertekent contract bij NEC: 'Een weloverwogen beslissing'
Woensdag, 26 januari 2022 om 20:38 • Jeroen van PoppelLaatste update: 20:52

NEC heeft Wilfried Bony vastgelegd, zo melden de Nijmegenaren via de officiële kanalen. De 33-jarige aanvaller tekende woensdag een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan de Nijmeegse club verbindt. De Ivoriaan, die eigenlijk al gestopt was met profvoetbal, sluit na het ontvangen van zijn tewerkstellingsvergunning per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer.

Bony kwam in contact met NEC dankzij technisch directeur Ted van Leeuwen en adviseur Fred Rutten, die de Ivoriaan kennen uit hun tijd bij Vitesse. De afgelopen dagen was de centrumspits op proefstage in Nijmegen. "Ik ben blij om bij NEC aan de slag te gaan", zegt Bony. "Nadat Ted van Leeuwen, met wie ik altijd goed contact heb onderhouden, me polste om in Nijmegen aan de slag te gaan heb ik weloverwogen de beslissing genomen voor NEC te tekenen. Na de ontbinding van mijn contract in Saudi-Arabië was ik er nog niet klaar voor om te stoppen met voetbal."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Transfervrije Jürgen Locadia staat mogelijk voor terugkeer in Eredivisie

Bony produceerde tussen 2011 en 2015 liefst 58 goals en 18 assists in 77 duels bij Vitesse. "In Nederland heb ik een fijne tijd gehad en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om in de Eredivisie uit te komen. Hoewel ik me ervan bewust ben dat dit voor sommigen een gevoelige overstap is, verwacht ik dat ik een eerlijke kans krijg om me op een positieve manier te presenteren aan onze supporters. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden, zodat ik snel belangrijk kan zijn voor het team."

Van Leeuwen legt hoe waarom Bony is aangetrokken. "Het vinden van een balvaste spits is altijd lastig, in de winter al helemaal", aldus de technisch directeur. "Daarnaast merkten we dat anno 2022 veel clubs huiverig zijn om spelers af te staan. Voor je het weet heb je een handvol positief geteste spelers en zit je in de problemen. Wilfried past uiteraard in dat profiel, maar was gestopt met voetbal. Hij woont in Wales en hield zich fit door in zijn woonplaats bij de lokale profclub Newport County te trainen, dat actief is in de League Two. Hij had, op zijn 33ste, het gevoel gekregen het voetbal te missen. Het was een onafgemaakte zaak en hij wilde het liefst terug naar het land waar hij met veel plezier gespeeld en geleefd heeft, Nederland."

Bony bracht de laatste jaren van zijn loopbaan door in het Midden-Oosten. Hij tekende in 2018 bij Al-Arabi uit Qatar en ging een jaar later aan de slag bij het Saudi-Arabische Al-Ittihad, om na een seizoen opnieuw weer te vertrekken. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 9 september 2020. Het is de vraag hoe snel Bony inzetbaar is. "We hebben ingecalculeerd dat Wilfried een aanzienlijke trainingsachterstand heeft", zegt Van Leeuwen. "Dat is weg te werken. Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit. Hij wil het liefst nog anderhalf jaar voetballen en dan zijn indrukwekkende loopbaan eervol eindigen. In de komende maanden gaan we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen."

 
Eredivisie
 
NEC
 
Wilfried Bony

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties