Valencia maakt komst van 'een van de sensaties van de Afrika Cup' bekend
Vrijdag, 28 januari 2022 om 13:11 • Jeroen van PoppelLaatste update: 13:12

Ilaix Moriba speelt het komende half jaar op huurbasis voor Valencia, zo maakt de Spaanse club vrijdagmiddag bekend. De negentienjarige middenvelder kwam het voorbije half jaar amper aan spelen toe bij RB Leipzig en drong aan op een tijdelijk vertrek. Valencia en RB Leipzig hebben een akkoord en de middenvelder heeft een medische keuring achter de rug in Oost-Spanje. Hij is voor los Che de tweede winterse versterking na centrumverdediger Eray Cömert van FC Basel.

Moriba zette een half jaar geleden voet op Duitse bodem, nadat de Spaans-Guineese middenvelder zijn contract niet wilde verlengen bij Barcelona en voor zestien miljoen euro verkocht werd. De route die Moriba nu bewandelt lijkt in veel opzichten op die van Brian Brobbey. Beide spelers kozen afgelopen zomer voor een vertrek naar Leipzig, ondanks nadrukkelijke pogingen van hun vorige club om ze te behouden. In Duitsland had zowel Moriba als Brobbey grote moeite om zich in het elftal te spelen, waardoor een tijdelijk vertrek in januari een logische vervolgstap is.

Brobbey koos als bekend voor een tijdelijke terugkeer naar Ajax, terwijl Moriba dus voor Valencia heeft gekozen. Laatstgenoemde kwam in zes optredens voor Leipzig tot honderd speelminuten. Moriba werd geboren in Guinee en verhuisde op jonge leeftijd naar Spanje, het land waarvoor hij aanvankelijk ook jeugdinterlands speelde. Begin januari switchte Moriba zijn voetbalnationaliteit naar Guinee, waarmee hij in januari actief was op de Africa Cup. Syli Nationale strandde afgelopen maandag in de achtste finale van het toernooi door met 0-1 te verliezen van Gambia. Daarmee is Moriba voor Valencia dus direct inzetbaar.

Moriba werd wel verkozen tot beste jonge speler van de groepsfase van het Afrikaanse landentoernooi. "Moriba een groot talent op internationaal niveau en was een van de sensaties tijdens de Afrika Cup", toont Valencia zich content met de komst van de middenvelder. Bij Valencia was Moriba overigens het alternatief voor Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United werd benaderd voor een verhuurperiode, maar lijkt te kiezen voor Crystal Palace. Valencia is verder nog in afwachting van een antwoord van Tottenham Hotspur op zijn huurvoorstel voor Bryan Gil. Ook Samu Castillejo, die weinig speelt bij AC Milan, staat op het lijstje van los Ché.

 
LaLiga
 
Valencia
 
RB Leipzig

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties