Adama Traoré ondergaat vrijdag medische keuring bij Barcelona
Donderdag, 27 januari 2022 om 16:12 • Chris MeijerLaatste update: 17:04

Barcelona staat op het punt om Adama Traoré over te nemen van Wolverhampton Wanderers. The Athletic meldt donderdagmiddag dat de aanvaller vrijdag medisch gekeurd gaat worden in het Camp Nou, terwijl Mundo Deportivo, transfermarktexpert Fabrizio Romano en Sport al spreken van een akkoord. Barcelona zou Traoré tot het einde van het seizoen gaan huren met een optie tot koop. De Catalanen kunnen de 26-jarige aanvaller in de zomer voor 30 miljoen euro overnemen.

Traoré zou weken geleden al zijn jawoord hebben gegeven aan Barcelona. Nu het erop lijkt dat Ousmane Dembélé zijn contract niet gaat verlengen, heeft Barcelona actie ondernomen om Traoré binnen te halen. Barcelona heeft reeds laten weten dat Dembélé mag uitkijken naar een nieuwe club, aangezien de Franse aanvaller niet van plan is zijn aflopende contract te verlengen. Dembélé zou zelf echter niet direct van plan zijn om een winterse transfer te maken, terwijl Sport woensdagavond meldde dat hij nu mogelijk toch zijn verbintenis wil verlengen. Barcelona bereidt zich in ieder geval al voor op een scenario waarin Dembélé vertrekt en werkt nadrukkelijk aan de komst van Traoré.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het nieuws is verrassend, daar Traoré de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht werd met een overstap naar Tottenham Hotspur. Daniel Ornstein, journalist voor The Athletic, meldt nu echter dat een overgang naar the Spurs van de baan is. De gesprekken tussen Tottenham en Wolverhampton verliepen positief, maar Traoré zag er zelf niets in om in het elftal van manager Antonio Conte als rechterwingback te gaan spelen. Nu is Traoré op weg naar Barcelona: vrijdag wordt de aanvaller medisch gekeurd, waarna hij de rest van het seizoen wordt gehuurd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Traoré speelde eerder tussen 2004 en 2013 bij Barcelona, waarna hij via Aston Villa en Middlesbrough in 2018 bij Wolverhampton terechtkwam. Barcelona neemt het volledige salaris van Traoré voor zijn rekening. Er werd eerder al gemeld dat de Catalanen zich zijn salaris kunnen veroorloven, waardoor de inschrijving voor LaLiga geen problemen oplevert. Mocht Traoré komende zomer definitief worden overgenomen door Barcelona, ligt er een vierjarig contract klaar.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Wolverhampton W.
 
Adama Traoré Diarra

Poll
Is Adama Traoré een aanwinst voor Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties